• Ingrediënten

    • 3 citroenen
    • 1 dl citroenlimonadesiroop
    • 2 eiwitten
    • 2 dl gekoelde mousserende witte wijn


  • Bereiding:

    • Pers de citroenen uit, zeef het sap boven een maatbeker en meet 1 dl sap af
    • Roer de citroenlimonadesiroop erdoor
    • Doe het mengsel over in een diepvries doos (inh ± 1 1/2 liter) en zet de doos zonder deksel ± 1 uur in de vriezer
    • Klop intussen de eiwitten stijf en meng het door het lichtbevroren sorbetijs
    • Zet het ijs opnieuw in de vriezer en laat het in ± 3 uur bevriezen
    • Roer het mengsel elk half uur goed met een vork door
    • Dek, als het ijs helemaal is bevroren, de diepvriesdoos af en bewaar het ijs tot het gebruik in de vriezer
    • Haal het sorbetijs ± 10 minuten voor het gebruik uit de vriezer en zet het in de koelkast
    • Verdeel met een ijsbolletjeslepel bolletjes ijs en over 4 (port)glazen en schenk er de gekoelde wijn bij