-
Ingrediënten- 3 citroenen
- 1 dl citroenlimonadesiroop
- 2 eiwitten
- 2 dl gekoelde mousserende witte wijn
-
Bereiding:- Pers de citroenen uit, zeef het sap boven een maatbeker en meet 1 dl sap af
- Roer de citroenlimonadesiroop erdoor
- Doe het mengsel over in een diepvries doos (inh ± 1 1/2 liter) en zet de doos zonder deksel ± 1 uur in de vriezer
- Klop intussen de eiwitten stijf en meng het door het lichtbevroren sorbetijs
- Zet het ijs opnieuw in de vriezer en laat het in ± 3 uur bevriezen
- Roer het mengsel elk half uur goed met een vork door
- Dek, als het ijs helemaal is bevroren, de diepvriesdoos af en bewaar het ijs tot het gebruik in de vriezer
- Haal het sorbetijs ± 10 minuten voor het gebruik uit de vriezer en zet het in de koelkast
- Verdeel met een ijsbolletjeslepel bolletjes ijs en over 4 (port)glazen en schenk er de gekoelde wijn bij