• IngrediĆ«nten

    • 5 even grote gave citroenen
    • 50 gr mascarpone
    • 2 eetlepels suiker
    • 3 bolletjes yoghurtijs naturel
    • 4 verkruimelde schuimbatons
    • 1 eetlepel poedersuiker


  • Bereiding:

    • Borstel de citroenen goed schoon, snijd het kapje eraf en hol de vruchten met behulp van een grapefruitlepeltje uit; vang het sap op
    • Snijd de onderkant van de citroenen bij, zodat ze blijven staan en zet ze samen met de kapjes tot het gebruik in de vriezer
    • Klop de mascarpone vlak voor het serveren los met de suiker en 3 eetlepels gezeefd citroensap en roer het ijs erdoor, zodat een samenhangende massa ontstaat
    • Verdeel de schuimkruimels over de citroenen en vul aan met het ijsmengsel
    • Zet de kapjes op de citroenen, zeef er poedersuiker boven en serveer direct