Aantal personen: 8
-
Ingrediënten- 3 dl crème fraîche
- 1 eetlepel fijne tafelsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gr fijngehakte pure chocolade
- 15 gr boter
- 4 grote gesplitste eieren
- Zout
- 2 eetlepels grofgehakte geroosterde hazelnoten
- Een goed gekoelde puddingvorm, inh ± 9 dl
-
Bereiding:- Klop de crème fraîche met de tafelsuiker en de vanillesuiker stijf
- Verdeel het crème fraîchemengsel over de bodem en de wanden van de vorm en zet de vorm direct afgedekt in de vriezer, zodat de roomlaag kan bevriezen
- Laat de chocolade met de boter in een kom boven een pan heet water (au bain-marie) op zacht vuur al roerend smelten
- Roer de eidooiers erdoor en neem de pan van het vuur
- Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze luchtig door het chocolademengsel
- Schep het mengsel op het roommengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad
- Laat de vorm afgedekt in de vriezer 1 nacht bevriezen
- Haal de vorm ± 2 uur voor het serveren uit de diepvriezer, dompel de onderkant van de vorm even in koud water en stort de bombe op een schaal
- Laat de bombe nog ± 2 uur in de koelkast staan en bestrooi voor het serveren met de hazelnoten