Aantal personen: 8


  • Ingrediënten

    • 3 dl crème fraîche
    • 1 eetlepel fijne tafelsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 150 gr fijngehakte pure chocolade
    • 15 gr boter
    • 4 grote gesplitste eieren
    • Zout
    • 2 eetlepels grofgehakte geroosterde hazelnoten
    • Een goed gekoelde puddingvorm, inh ± 9 dl


  • Bereiding:

    • Klop de crème fraîche met de tafelsuiker en de vanillesuiker stijf
    • Verdeel het crème fraîchemengsel over de bodem en de wanden van de vorm en zet de vorm direct afgedekt in de vriezer, zodat de roomlaag kan bevriezen
    • Laat de chocolade met de boter in een kom boven een pan heet water (au bain-marie) op zacht vuur al roerend smelten
    • Roer de eidooiers erdoor en neem de pan van het vuur
    • Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze luchtig door het chocolademengsel
    • Schep het mengsel op het roommengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad
    • Laat de vorm afgedekt in de vriezer 1 nacht bevriezen
    • Haal de vorm ± 2 uur voor het serveren uit de diepvriezer, dompel de onderkant van de vorm even in koud water en stort de bombe op een schaal
    • Laat de bombe nog ± 2 uur in de koelkast staan en bestrooi voor het serveren met de hazelnoten