• Ingrediënten

    • 1/8 liter slagroom
    • 3 1/2 dl volle melk
    • 2 eidooiers
    • 50 gr kristalsuiker
    • 2 volle eetlepels cacao
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • Snufje zout
    • Voor de saus:
    • 2 dl melk
    • 1/4 vanillestokje
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 eidooier
    • Muntlikeur


  • Bereiding:

    • Breng de slagroom en de melk in een pannetje aan de kook
    • Roer de eidooiers met de suiker en de cacao glad en voeg dit al roerend aan het slagroom-melkmengsel toe
    • Verwarm het tot de dooiers de melk hebben gebonden
    • Breng op smaak met de vanillesuiker en zout, roer het koud en laat het in de ijsmachine in 15-20 minuten bevriezen
    • Breng voor de saus de melk en het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat het met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes trekken
    • Roer de suiker en de dooier door elkaar en bind de melk hiermee
    • Breng de saus op smaak met muntlikeur
    • Verdeel op elk bordje 2 eetlepels saus, leg er een bolletjes chocolade-ijs op en garneer met een takje munt