-
Ingrediënten- 1/8 liter slagroom
- 3 1/2 dl volle melk
- 2 eidooiers
- 50 gr kristalsuiker
- 2 volle eetlepels cacao
- 2 zakjes vanillesuiker
- Snufje zout
- Voor de saus:
- 2 dl melk
- 1/4 vanillestokje
- 2 eetlepels suiker
- 1 eidooier
- Muntlikeur
-
Bereiding:- Breng de slagroom en de melk in een pannetje aan de kook
- Roer de eidooiers met de suiker en de cacao glad en voeg dit al roerend aan het slagroom-melkmengsel toe
- Verwarm het tot de dooiers de melk hebben gebonden
- Breng op smaak met de vanillesuiker en zout, roer het koud en laat het in de ijsmachine in 15-20 minuten bevriezen
- Breng voor de saus de melk en het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat het met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes trekken
- Roer de suiker en de dooier door elkaar en bind de melk hiermee
- Breng de saus op smaak met muntlikeur
- Verdeel op elk bordje 2 eetlepels saus, leg er een bolletjes chocolade-ijs op en garneer met een takje munt