Aantal personen: 4-6


  • IngrediĆ«nten

    • 1 blaadjes (rode) gelatine
    • 300 gr zwarte bessenpuree (ongezeefd, diepvries)
    • 4 eetlepels cassislikeur
    • 125 gr witte basterdsuiker
    • Mespunt zout
    • Het gezeefde sap van 2 citroenen
    • 3 dl volle yoghurt
    • 1 1/4 dl lobbig geklopte slagroom
    • Een ijsmachine of metalen ijslaatje


  • Bereiding:

    • Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water
    • Verwarm de bessenpuree, de likeur, de suiker, het zout en het citroensap tot kookpunt
    • Knijp de gelatine uit en los hem van het vuur af in het fruitmengsel op
    • Laat het fruitmengsel onder af toe roeren afkoelen tot het gelei-achtig wordt
    • Roer het mengsel door de yoghurt en spatel er als laatste de slagroom door
    • Doe het ijsmengsel over in de ijsmachine en draai het tot ijs
    • Of Schep het mengsel in een ijslaatje en laat het in de diepvriezer in minstens 6 uur bevriezen
    • Roer het mengsel de eerste 3 uur elk uur met een vork los om kristalvorming te voorkomen