Aantal personen: 4-6
-
Ingrediënten- 1 blaadjes (rode) gelatine
- 300 gr zwarte bessenpuree (ongezeefd, diepvries)
- 4 eetlepels cassislikeur
- 125 gr witte basterdsuiker
- Mespunt zout
- Het gezeefde sap van 2 citroenen
- 3 dl volle yoghurt
- 1 1/4 dl lobbig geklopte slagroom
- Een ijsmachine of metalen ijslaatje
-
Bereiding:- Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water
- Verwarm de bessenpuree, de likeur, de suiker, het zout en het citroensap tot kookpunt
- Knijp de gelatine uit en los hem van het vuur af in het fruitmengsel op
- Laat het fruitmengsel onder af toe roeren afkoelen tot het gelei-achtig wordt
- Roer het mengsel door de yoghurt en spatel er als laatste de slagroom door
- Doe het ijsmengsel over in de ijsmachine en draai het tot ijs
- Of Schep het mengsel in een ijslaatje en laat het in de diepvriezer in minstens 6 uur bevriezen
- Roer het mengsel de eerste 3 uur elk uur met een vork los om kristalvorming te voorkomen