• Ingrediënten

    • 12 eidooiers
    • 1/4 liter volle melk
    • 1 1/2 dl slagroom
    • 75 gr witte basterdsuiker
    • 5 gr vanillesuiker
    • 1-2 zakjes Nescafé oploscappuccino
    • 1 reep pure chocolade


  • Bereiding:

    • Klop de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker licht en schuimig
    • Voeg al roerend de melk toe
    • Klop de slagroom bijna stijf
    • Vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingrediënten en voeg de Cappuccino toe
    • Maal de reep chocolade in de keukenmachine en voeg vervolgens de kleine brokjes aan het mengsel toe
    • Draai het mengsel 40-50 minuten in de ijsmachine
    • Het ijs is klaar als het voldoende stevig is
    • Tip: Serveer het met niet al te zoete slagroom en decoreer met extra gemalen stukjes pure chocolade en pure cacao en geef er koffie bij