Aantal personen: 6


  • Ingrediënten

    • 200 gr bramen
    • 200 gr frambozen
    • 75 gr fijne tafelsuiker
    • 1 1/2 dl rode wijn
    • 1/2 dl crème de cassis (likeur)
    • 400 gr verse bramen, rode en blauwe bessen en frambozen


  • Bereiding:

    • Breng de bramen met de suiker, de wijn, de likeur en 1 1/2 dl water in een steelpan aan de kook en laat 1-2 minuten koken tot de bramen zacht worden
    • Laat het mengsel even afkoelen en schep de bramen met een schuimspaan in een mengbeker
    • Bewaar het kookvocht
    • Pureer de bramen in een blender of keukenmachine heel fijn
    • Wrijf de bramenpuree door een zeef en roer het door het kookvocht
    • Laat het mengsel in een ijslaatje in 3 uur tot een stevige massa bevriezen (of draai het in de ijsmachine in 25 minuten tot ijs)
    • Roer het mengsel bij het bevriezen in een ijslaatje na 2 uur met een vork om
    • Bewaar het afgedekt
    • Zet de granita 15 minuten voor het serveren in de koelkast en zet de glazen in de vriezer
    • Roer het mengsel nog even met een lepel om
    • Vul de gekoelde glazen half met de verse vruchten en schep de granita erbovenop