Aantal personen: 6
-
Ingrediënten- 200 gr bramen
- 200 gr frambozen
- 75 gr fijne tafelsuiker
- 1 1/2 dl rode wijn
- 1/2 dl crème de cassis (likeur)
- 400 gr verse bramen, rode en blauwe bessen en frambozen
-
Bereiding:- Breng de bramen met de suiker, de wijn, de likeur en 1 1/2 dl water in een steelpan aan de kook en laat 1-2 minuten koken tot de bramen zacht worden
- Laat het mengsel even afkoelen en schep de bramen met een schuimspaan in een mengbeker
- Bewaar het kookvocht
- Pureer de bramen in een blender of keukenmachine heel fijn
- Wrijf de bramenpuree door een zeef en roer het door het kookvocht
- Laat het mengsel in een ijslaatje in 3 uur tot een stevige massa bevriezen (of draai het in de ijsmachine in 25 minuten tot ijs)
- Roer het mengsel bij het bevriezen in een ijslaatje na 2 uur met een vork om
- Bewaar het afgedekt
- Zet de granita 15 minuten voor het serveren in de koelkast en zet de glazen in de vriezer
- Roer het mengsel nog even met een lepel om
- Vul de gekoelde glazen half met de verse vruchten en schep de granita erbovenop