-
Ingrediënten- 2 blaadjes witte gelatine
- 1 theelepel boter
- 1 1/2 eetlepel witte basterdsuiker
- 8 1/2 eetlepel Blue Curaçao
- 1 limoen
- 1 liter vanilleroomijs
- 4 dl koude spa-citroen
- Slagroom uit spuitbus
-
Bereiding:- Week de gelatine in koud water
- Vet intussen een plat bord dun met boter dun in
- Breng in een steelpan 4 eetlepels water aan de kook, voeg de basterdsuiker toe en los die op
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze van het vuur af in het water op
- Roer de Blue Curaçao erdoor en schenk het mengsel op het bord
- Laat het afkoelen en in de koelkast opstijven
- Verdeel de gelei in kleine stukjes
- Halveer de limoen, snijd van elke helft 2 dunne plakjes en pers de rest uit
- Schep het ijs in bolletjes in 4 glazen en schenk er het limoensap en spa-citroen over
- Garneer met slagroom, stukjes van de gelei en een schijfje limoen