• Ingrediënten

    • 2 blaadjes witte gelatine
    • 1 theelepel boter
    • 1 1/2 eetlepel witte basterdsuiker
    • 8 1/2 eetlepel Blue Curaçao
    • 1 limoen
    • 1 liter vanilleroomijs
    • 4 dl koude spa-citroen
    • Slagroom uit spuitbus


  • Bereiding:

    • Week de gelatine in koud water
    • Vet intussen een plat bord dun met boter dun in
    • Breng in een steelpan 4 eetlepels water aan de kook, voeg de basterdsuiker toe en los die op
    • Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze van het vuur af in het water op
    • Roer de Blue Curaçao erdoor en schenk het mengsel op het bord
    • Laat het afkoelen en in de koelkast opstijven
    • Verdeel de gelei in kleine stukjes
    • Halveer de limoen, snijd van elke helft 2 dunne plakjes en pers de rest uit
    • Schep het ijs in bolletjes in 4 glazen en schenk er het limoensap en spa-citroen over
    • Garneer met slagroom, stukjes van de gelei en een schijfje limoen