Aantal personen: 4-6


  • IngrediĆ«nten

    • 4 eidooiers
    • 90 gr suiker
    • 2 gepelde rijpe bananen
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 dl slagroom
    • 3 eetlepels Pisang Ambon


  • Bereiding:

    • Verwarm de eidooiers en de suiker in een kom al kloppend au bain-marie tot een dik, romig mengsel
    • Zet de kom dan in een bak koud water en laat het mengsel al roerend afkoelen
    • Pureer de bananen en schep het citroensap erdoor
    • Roer de puree door het afgekoelde dooiermengsel
    • Klop de slagroom lobbig en schep hem in delen door dooiermengsel
    • Schep de helft van het mengsel in 6 coupes en meng er de pisang Ambon door
    • Leg de rest van het mengsel er in ovale bollen op en laat de parfaits in de diepvriezer in 4 uur bevriezen