-
Ingrediënten- 2 dl appelsap
- 1 dl water
- 60 gr witte basterdsuiker
- 10 eetlepel suiker
- 5 theelepels calvados
- 5 appels
- 5 theelepels citroensap
- 3 verse takjes rozemarijn
- 2 eieren
-
Bereiding:- Breng het water met het citroensap aan de kook, los de suiker erin op en laat het stroopje afkoelen
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en pureer het vruchtvlees in een keukenmachine
- Roer het suikerwater en de calvados erdoor
- Schep het mengsel in een aluminium bak of cakeblik en zet deze in de diepvries
- Roer het ijs elk half uur met een vork goed los om kristalvorming te voorkomen
- Laat de sorbet nog 2 1/2 uur in de diepvries rusten
- Spoel de rozemarijn en neem de naaldjes van de takjes
- Breng het appelsap aan de kook en laat de naaldjes hierin 25 minuten trekken
- Zeef het appelsap
- Klop de eieren met de basterdsuiker schuimig, voeg al kloppend het appelsap toe en verwarm de saus tot deze is gebonden
- Schep met een ijsschep bolletjes uit het ijs en verdeel deze over bordjes
- Schenk er wat rozemarijnsaus over en geef de rest van de saus er apart bij
- Garneer met takjes rozemarijn