• IngrediĆ«nten

    • 2 dl appelsap
    • 1 dl water
    • 60 gr witte basterdsuiker
    • 10 eetlepel suiker
    • 5 theelepels calvados
    • 5 appels
    • 5 theelepels citroensap
    • 3 verse takjes rozemarijn
    • 2 eieren


  • Bereiding:

    • Breng het water met het citroensap aan de kook, los de suiker erin op en laat het stroopje afkoelen
    • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en pureer het vruchtvlees in een keukenmachine
    • Roer het suikerwater en de calvados erdoor
    • Schep het mengsel in een aluminium bak of cakeblik en zet deze in de diepvries
    • Roer het ijs elk half uur met een vork goed los om kristalvorming te voorkomen
    • Laat de sorbet nog 2 1/2 uur in de diepvries rusten
    • Spoel de rozemarijn en neem de naaldjes van de takjes
    • Breng het appelsap aan de kook en laat de naaldjes hierin 25 minuten trekken
    • Zeef het appelsap
    • Klop de eieren met de basterdsuiker schuimig, voeg al kloppend het appelsap toe en verwarm de saus tot deze is gebonden
    • Schep met een ijsschep bolletjes uit het ijs en verdeel deze over bordjes
    • Schenk er wat rozemarijnsaus over en geef de rest van de saus er apart bij
    • Garneer met takjes rozemarijn