• Ingrediënten

    • 1/4 liter vanilleroomijs
    • 5 stevige, zoetzure appels
    • 2 eetlepels Apfelkorn
    • 75 gr suiker
    • 2 dl melk
    • 1 1/2 theelepel kaneel
    • 1 eetlepel maïzena
    • 1/8 liter slagroom
    • 15 gr boter


  • Bereiding:

    • Laat het ijs in ± 15 minuten iets zachter worden
    • Schil 1 appel en rasp hem grof
    • Schep de appel en de Apfelkorn door het ijs en laat het weer bevriezen
    • Verhit de suiker in een steelpan en blijf roeren tot de suiker is gesmolten en een lichtbruine kleur krijgt
    • Schenk er in één keer de melk bij en blijf roeren tot de suiker helemaal door de melk is opgenomen
    • Meng de kaneel met de maïzena en de slagroom tot een glad papje
    • Voeg eerst de rest van de slagroom en daarna het maïzenapapje aan de karamelsaus toe
    • Blijf roeren tot de saus is gebonden
    • Laat de saus afkoelen
    • Was de rest van de appels en boor de klokhuizen eruit
    • Zet ze in een ovenvaste schaal en leg op elke appel een klontje boter
    • Dek de schaal af
    • Verwarm de oven voor op 200°C en bak de appels ± 20 minuten in het midden van de oven
    • Verdeel de koude saus over de bordjes
    • Vul de gepofte appels met ijs en zet ze in de saus