-
Ingrediënten- 1/4 liter vanilleroomijs
- 5 stevige, zoetzure appels
- 2 eetlepels Apfelkorn
- 75 gr suiker
- 2 dl melk
- 1 1/2 theelepel kaneel
- 1 eetlepel maïzena
- 1/8 liter slagroom
- 15 gr boter
-
Bereiding:- Laat het ijs in ± 15 minuten iets zachter worden
- Schil 1 appel en rasp hem grof
- Schep de appel en de Apfelkorn door het ijs en laat het weer bevriezen
- Verhit de suiker in een steelpan en blijf roeren tot de suiker is gesmolten en een lichtbruine kleur krijgt
- Schenk er in één keer de melk bij en blijf roeren tot de suiker helemaal door de melk is opgenomen
- Meng de kaneel met de maïzena en de slagroom tot een glad papje
- Voeg eerst de rest van de slagroom en daarna het maïzenapapje aan de karamelsaus toe
- Blijf roeren tot de saus is gebonden
- Laat de saus afkoelen
- Was de rest van de appels en boor de klokhuizen eruit
- Zet ze in een ovenvaste schaal en leg op elke appel een klontje boter
- Dek de schaal af
- Verwarm de oven voor op 200°C en bak de appels ± 20 minuten in het midden van de oven
- Verdeel de koude saus over de bordjes
- Vul de gepofte appels met ijs en zet ze in de saus