• Ingrediënten

    • 1 ananas van 1 kg
    • 210 gr suiker
    • 1/2 dl water
    • 3 eidooiers
    • 2 dl half opgeklopte slagroom
    • Voor de garnering:
    • 3 eiwitten
    • 50 gr suiker
    • De schil van 1 sinaasappel
    • 10 gr poedersuiker


  • Bereiding:

    • Snijd de ananas met de bladerpruik en al in de lengte doormidden
    • Snijd de harde kern eruit en hol de helften met een puntige lepel uit
    • Leg de uitgeholde schillen 2 uur in de diepvries
    • Pureer het vruchtvlees van de ananas in een foodprocessor, doe de puree met 150 gr suiker in een pan en breng het geheel aan de kook
    • Laat het mengsel, onder af en toe roeren, 15 minuten zachtjes inkoken tot een deel van het vocht is verdampt
    • Doe de ananaspuree in een schaal en laat afkoelen
    • Maak een suikerstroopje van de rest van de suiker en het water
    • Klop intussen de eidooiers in een koude kom los
    • Giet er, terwijl u met een garde snel en krachtig klopt, het suikerstroopje in een dun straaltje bij en blijf nog 3 minuten kloppen
    • Voeg de ananaspuree toe, meng alles goed door en spatel er tenslotte de half geklopte slagroom zo luchtig mogelijk door
    • Neem de uitgeholde ananashelften uit de diepvries, vul ze met het parfaitmengsel en leg ze minstens 3 uur in de diepvries terug
    • Maak de garnering vlak voor het opdienen klop de eiwitten met de suiker stijf
    • Roer de geraspte sinaasappelschil door de eiwitmassa, doe deze in een spuitzak, voorzien van een gekarteld spuitmondje en garneer de bovenkant van de gevulde ananashelften met eiwitrozetten
    • Bestrooi het geheel met een beetje poedersuiker en leg de ananassen even onder een voorverwarmde grill
    • Serveer direct