-
Ingrediënten- 1 ananas van 1 kg
- 210 gr suiker
- 1/2 dl water
- 3 eidooiers
- 2 dl half opgeklopte slagroom
- Voor de garnering:
- 3 eiwitten
- 50 gr suiker
- De schil van 1 sinaasappel
- 10 gr poedersuiker
-
Bereiding:- Snijd de ananas met de bladerpruik en al in de lengte doormidden
- Snijd de harde kern eruit en hol de helften met een puntige lepel uit
- Leg de uitgeholde schillen 2 uur in de diepvries
- Pureer het vruchtvlees van de ananas in een foodprocessor, doe de puree met 150 gr suiker in een pan en breng het geheel aan de kook
- Laat het mengsel, onder af en toe roeren, 15 minuten zachtjes inkoken tot een deel van het vocht is verdampt
- Doe de ananaspuree in een schaal en laat afkoelen
- Maak een suikerstroopje van de rest van de suiker en het water
- Klop intussen de eidooiers in een koude kom los
- Giet er, terwijl u met een garde snel en krachtig klopt, het suikerstroopje in een dun straaltje bij en blijf nog 3 minuten kloppen
- Voeg de ananaspuree toe, meng alles goed door en spatel er tenslotte de half geklopte slagroom zo luchtig mogelijk door
- Neem de uitgeholde ananashelften uit de diepvries, vul ze met het parfaitmengsel en leg ze minstens 3 uur in de diepvries terug
- Maak de garnering vlak voor het opdienen klop de eiwitten met de suiker stijf
- Roer de geraspte sinaasappelschil door de eiwitmassa, doe deze in een spuitzak, voorzien van een gekarteld spuitmondje en garneer de bovenkant van de gevulde ananashelften met eiwitrozetten
- Bestrooi het geheel met een beetje poedersuiker en leg de ananassen even onder een voorverwarmde grill
- Serveer direct