Aantal personen: 6-7
-
Ingrediƫnten- 1/2 ananas
- 3 eidooiers
- 3 cl witte rum
- 25 gr suiker
- 2 dl room
- 25 gr gekonfijte ananas
- 1 theelepel citroensap
- 30-40 gr fondantchocolade
- Poedersuiker
- Citroenmelisse
- Chocoladesnippers om te garneren
-
Bereiding:- Schil de ananas, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in stukjes; vang het sap op
- Pureer het met de mixer, wrijf het door een fijne zeef in een pannetje, breng het aan de kook en laat de moes tot 1/8 liter inkoken
- Laat afkoelen en zet koel
- Klop de eidooiers met de rum en de suiker 10 minuten au bain-marie op en zet het mengsel koel
- Klop 1/8 liter van de room stijf en zet die koel
- Snijd de gekonfijte ananas in stukjes
- Roer het citroensap en het ananassap met de garde door de eidooiermassa en spatel er ook de stijfgeklopte room door
- Verdeel de gekonfijte ananas over 6-7 ‘darioles’ (ronde vormpjes), vul verder bij met parfait en zet de darioles in het vriesvak
- Hak de bittere chocolade fijn
- Breng de rest van de room aan de kook en roer er de chocolade door
- Neem de pan van het vuur en laat de chocoladesaus afkoelen
- Stort de parfaits op borden en giet er de saus omheen
- Garneer met poedersuiker, citroenmelisse en chocoladesnippers