Aantal personen: 6-7


  • IngrediĆ«nten

    • 1/2 ananas
    • 3 eidooiers
    • 3 cl witte rum
    • 25 gr suiker
    • 2 dl room
    • 25 gr gekonfijte ananas
    • 1 theelepel citroensap
    • 30-40 gr fondantchocolade
    • Poedersuiker
    • Citroenmelisse
    • Chocoladesnippers om te garneren


  • Bereiding:

    • Schil de ananas, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in stukjes; vang het sap op
    • Pureer het met de mixer, wrijf het door een fijne zeef in een pannetje, breng het aan de kook en laat de moes tot 1/8 liter inkoken
    • Laat afkoelen en zet koel
    • Klop de eidooiers met de rum en de suiker 10 minuten au bain-marie op en zet het mengsel koel
    • Klop 1/8 liter van de room stijf en zet die koel
    • Snijd de gekonfijte ananas in stukjes
    • Roer het citroensap en het ananassap met de garde door de eidooiermassa en spatel er ook de stijfgeklopte room door
    • Verdeel de gekonfijte ananas over 6-7 ‘darioles’ (ronde vormpjes), vul verder bij met parfait en zet de darioles in het vriesvak
    • Hak de bittere chocolade fijn
    • Breng de rest van de room aan de kook en roer er de chocolade door
    • Neem de pan van het vuur en laat de chocoladesaus afkoelen
    • Stort de parfaits op borden en giet er de saus omheen
    • Garneer met poedersuiker, citroenmelisse en chocoladesnippers