Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 1 blikje ananasstukjes op zware siroop (netto ± 227 gr)
    • 75 gr suiker
    • 1 eetlepel citroensap
    • 3/4 dl piñacolada
    • 2 toefjes munt


  • Bereiding:

    • Giet de ananas boven een pan af
    • Breng de siroop aan de kook en los de suiker er al roerend in op
    • Laat de siroop in een bak met koud water afkoelen
    • Pureer de ananas in een keukenmachine en meng er de siroop, het citroensap en de piñacolada door
    • Schenk het ananasmengsel in een diepvriesdoos (inh ± 1/2 liter) en laat het in 2-3 uur bevriezen
    • Roer het ijsmengsel elk half uur goed door
    • Pureer het half bevroren ijs zo mogelijk na ± 2 uur met een staafmixer
    • Schep de ananassorbet met een ijsbolletjeslepel in 2 hoge coupes of op 2 bordjes en garneer met een toefje munt