Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 1 blikje ananasstukjes op zware siroop (netto ± 227 gr)
- 75 gr suiker
- 1 eetlepel citroensap
- 3/4 dl piñacolada
- 2 toefjes munt
-
Bereiding:- Giet de ananas boven een pan af
- Breng de siroop aan de kook en los de suiker er al roerend in op
- Laat de siroop in een bak met koud water afkoelen
- Pureer de ananas in een keukenmachine en meng er de siroop, het citroensap en de piñacolada door
- Schenk het ananasmengsel in een diepvriesdoos (inh ± 1/2 liter) en laat het in 2-3 uur bevriezen
- Roer het ijsmengsel elk half uur goed door
- Pureer het half bevroren ijs zo mogelijk na ± 2 uur met een staafmixer
- Schep de ananassorbet met een ijsbolletjeslepel in 2 hoge coupes of op 2 bordjes en garneer met een toefje munt