Aantal personen: 6
-
Ingrediënten- 5 eidooiers
- 170 gr suiker
- 5 dl melk
- 1 1/2 dl slagroom
- 100 gr After Eights
- 1 eetlepel crème de menthe
- 6 dikke Brusselse wafels (eventueel zelfgebakken)
-
Bereiding:- Klop de eidooiers en de suiker in een kom tot de eidooiers wit van kleur zijn
- Breng de melk en 1 dl slagroom aan de kook
- Klop de rest van de slagroom door het eidooiermengsel en klop er deel voor deel de hete melk door
- Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het langzaam op zacht vuur tot het gebonden is (laat het niet koken)
- Laat het mengsel onder regelmatig roeren afkoelen
- Verkruimel de After Eights en roer ze samen met de crème de menthe door het ijsmengsel
- Draai het in de ijsmachine tot ijs of laat het in het ijslaatje in 6 uur bevriezen
- Serveer het ijs op de Brusselse wafels