Aantal personen: 6


  • Ingrediënten

    • 5 eidooiers
    • 170 gr suiker
    • 5 dl melk
    • 1 1/2 dl slagroom
    • 100 gr After Eights
    • 1 eetlepel crème de menthe
    • 6 dikke Brusselse wafels (eventueel zelfgebakken)


  • Bereiding:

    • Klop de eidooiers en de suiker in een kom tot de eidooiers wit van kleur zijn
    • Breng de melk en 1 dl slagroom aan de kook
    • Klop de rest van de slagroom door het eidooiermengsel en klop er deel voor deel de hete melk door
    • Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het langzaam op zacht vuur tot het gebonden is (laat het niet koken)
    • Laat het mengsel onder regelmatig roeren afkoelen
    • Verkruimel de After Eights en roer ze samen met de crème de menthe door het ijsmengsel
    • Draai het in de ijsmachine tot ijs of laat het in het ijslaatje in 6 uur bevriezen
    • Serveer het ijs op de Brusselse wafels