Aantal personen: 6-8
-
Ingrediënten- 225 gr gedroogde abrikozen
- Reepjes citroenschil van 1 citroen
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eieren
- 50 gr fijne tafelsuiker
- 3 dl stijfgeklopte slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels sinaasappellikeur, bijvoorbeeld Cointreau of Grand Marnier
-
Bereiding:- Doe een dag van tevoren de abrikozen in een pan en overgiet ze met water tot de
vruchten net onder staan - Laat de abrikozen afgedekt 1 nacht weken
- Breng de abrikozen met het weekvocht en de citroenschil aan de kook en laat ze met het
deksel op de pan onder af en toe roeren 20-30 minuten zachtjes koken - Kook ze zonder deksel verder tot alle vocht is verdampt
- Verwijder de citroenschil
- Pureer de abrikozen met het sinaasappelsap in een keukenmachine grof en laat afkoelen
- Klop de eieren met de tafelsuiker in een kom tot een dik, romig mengsel
- Zet de kom op een pan warm water (au bain-marie) en verwarm het eimengsel op zacht
vuur al roerend ± 10 minuten tot een dikke crème ontstaat (laat niet koken) - Klop het mengsel van het vuur af koud
- Spatel de slagroom, de vanillesuiker, de abrikozenpuree en de sinaasappellikeur door het
eimengsel en draai het in de ijsmachine in 30 minuten tot ijs of laat het in het ijslaatje in
± 6 uur bevriezen - Schep in dat geval het ijs enkele keren door
- Neem het ijs ± 15 minuten voor het serveren uit de diepvriezer en verdeel het
over dessertglazen - Verhit frituurolie tot ± 170°C
- Pel met een dunschiller de schil van 2 sinaasappels en snijd de schil in brede reepjes
- Frituur de sinaasappelschillen in de hete olie in 1/2-1 minuut knapperig
- Garneer het ijs met de gefrituurde sinaasappelschil
- Doe een dag van tevoren de abrikozen in een pan en overgiet ze met water tot de