Aantal personen: 6


  • Ingrediënten

    • 1 liter vanilleroomijs
    • 100 gr bitterkoekjes
    • 100 gr rozijnen
    • 1 dl abrikozen-sinaasappelnectarmix
    • 1 blik abrikozen (400 gr)
    • 200 gr pure chocolade
    • 1/8 liter slagroom
    • 100 gr krokante müsli
    • 1 eetlepel poedersuiker


  • Bereiding:

    • Laat het ijs in 15-30 minuten zachter worden
    • Knip de bitterkoekjes boven een kom in stukjes en schep de rozijnen en de nectarmix erdoor
    • Laat de abrikozen in een zeef uitlekken
    • Houd 6 abrikozen achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes
    • Hak 50 gr chocolade klein
    • Breek de rest van de chocolade boven een steelpan in stukjes, voeg 3 eetlepels slagroom toe en smelt de chocolade al roerend op zacht vuur
    • Roer de müsli erdoor, strijk dit mengsel uit over de bodem van een springvorm (doorsnee ± 22 cm) en druk de bodem goed aan
    • Laat de chocoladebodem in de koelkast even hard worden
    • Klop de rest van de slagroom met de poedersuiker stijf en doe dit over in een spuitzak met kartelmond
    • Doe het ijs over in een kom en roer er het bitterkoekjes-rozijnenmengsel met de abrikozenstukjes en de fijngehakte chocolade door
    • Schep het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad
    • Leg de abrikozen langs de rand en garneer met kleine toefjes slagroom
    • Laat de taart in de vriezer of in het vriesvak van een viersterrenkoelkast in 2-3 uur opnieuw bevriezen