Aantal personen: 6
-
Ingrediënten- 1 liter vanilleroomijs
- 100 gr bitterkoekjes
- 100 gr rozijnen
- 1 dl abrikozen-sinaasappelnectarmix
- 1 blik abrikozen (400 gr)
- 200 gr pure chocolade
- 1/8 liter slagroom
- 100 gr krokante müsli
- 1 eetlepel poedersuiker
-
Bereiding:- Laat het ijs in 15-30 minuten zachter worden
- Knip de bitterkoekjes boven een kom in stukjes en schep de rozijnen en de nectarmix erdoor
- Laat de abrikozen in een zeef uitlekken
- Houd 6 abrikozen achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes
- Hak 50 gr chocolade klein
- Breek de rest van de chocolade boven een steelpan in stukjes, voeg 3 eetlepels slagroom toe en smelt de chocolade al roerend op zacht vuur
- Roer de müsli erdoor, strijk dit mengsel uit over de bodem van een springvorm (doorsnee ± 22 cm) en druk de bodem goed aan
- Laat de chocoladebodem in de koelkast even hard worden
- Klop de rest van de slagroom met de poedersuiker stijf en doe dit over in een spuitzak met kartelmond
- Doe het ijs over in een kom en roer er het bitterkoekjes-rozijnenmengsel met de abrikozenstukjes en de fijngehakte chocolade door
- Schep het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad
- Leg de abrikozen langs de rand en garneer met kleine toefjes slagroom
- Laat de taart in de vriezer of in het vriesvak van een viersterrenkoelkast in 2-3 uur opnieuw bevriezen