-
Ingrediënten- 500 gr aardbeien
- 250 gr suiker
- 1/2 liter slagroom
- 3 eidooiers
- 1 blaadje gelatine
- Een metalen bak waar ruim een liter in past
-
Bereiding:- Zet de metalen bak en een lepel in de vriezer; ze moeten goed koud zijn, zodat het ijs
straks direct bevriest - Pureer de aardbeien met de hand, met een blender of door een zeef
- Los de suiker in de aardbeienpuree op
- Week de gelatine in koud water
- Klop de eidooiers los met een klein beetje slagroom, verwarm dit voorzichtig en voeg dan
de rest van de slagroom toe - Roer flink, laat het niet koken
- Knijp het gelatineblaadje uit en voeg het bij de warme slagroom-eivla
- Voeg de vla bij de aardbeien-suikerpuree en laat het in de koelkast helemaal afkoelen
- Doe het mengsel dan in de metalen bak in de vriezer
- Roer de massa elk half uur met de koude lepel goed door, schraap alles vooral goed van
de zijkanten - Na ± 1 1/2 uur is het softijs, na ± 3 uur is het schepijs
- Bewaar het ijs in een luchtdichte doos in de vriezer
- Zet de metalen bak en een lepel in de vriezer; ze moeten goed koud zijn, zodat het ijs