• Ingrediënten

    • 500 gr aardbeien
    • 250 gr suiker
    • 1/2 liter slagroom
    • 3 eidooiers
    • 1 blaadje gelatine
    • Een metalen bak waar ruim een liter in past


  • Bereiding:

    • Zet de metalen bak en een lepel in de vriezer; ze moeten goed koud zijn, zodat het ijs
      straks direct bevriest
    • Pureer de aardbeien met de hand, met een blender of door een zeef
    • Los de suiker in de aardbeienpuree op
    • Week de gelatine in koud water
    • Klop de eidooiers los met een klein beetje slagroom, verwarm dit voorzichtig en voeg dan
      de rest van de slagroom toe
    • Roer flink, laat het niet koken
    • Knijp het gelatineblaadje uit en voeg het bij de warme slagroom-eivla
    • Voeg de vla bij de aardbeien-suikerpuree en laat het in de koelkast helemaal afkoelen
    • Doe het mengsel dan in de metalen bak in de vriezer
    • Roer de massa elk half uur met de koude lepel goed door, schraap alles vooral goed van
      de zijkanten
    • Na ± 1 1/2 uur is het softijs, na ± 3 uur is het schepijs
    • Bewaar het ijs in een luchtdichte doos in de vriezer