• Ingrediënten

    • 300 gr aardbeien
    • 3 eetlepels bruine suiker
    • 1 eetlepel witte suiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 2 dl yoghurt
    • 100 gr mascarpone
    • De geraspte schil van 1/2 sinaasappel
    • 4 kleine takjes munt


  • Bereiding:

    • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes, snijd de vruchten in vieren en meng ze in een
      schaal goed met de suiker
    • Laat ze ± 20 minuten staan tot de suiker is opgelost en de aardbeien sap geven
    • Schep nu en dan even om
    • Vermeng in een kleine kom de yoghurt, de mascarpone en de sinaasappelschil
    • Verdeel 1/3 van het aardbeienmengsel gelijkmatig over 4 coupes en doe daarop telkens 2
      eetlepels van de yoghurt-mascarponecrème
    • Herhaal dit met nog een laag aardbeien en een laag yoghurtcrème
    • Eindig met het laatste derde deel van de aardbeien, doe bovenop 1 eetlepel
      yoghurt-mascarponecrème en garneer met een takje munt
    • Serveer direct