• IngrediĆ«nten

    • 3/4 dl slagroom
    • 1 1/2 dl volle melk
    • 1 eidooier
    • 50 gr kristalsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • Een snufje zout
    • 750 gr aardbeien
    • Het sap van 1 sinaasappel
    • (Grand Marnier)


  • Bereiding:

    • Breng de slagroom en de melk in een pannetje aan de kook
    • Roer de eidooier met de suiker glad, maar klop het geheel niet luchtig
    • Roer er wat van de warme melk door, voeg dit al roerend aan het slagroom-melkmengsel
      toe en verwarm tot de dooier de melk heeft gebonden
    • Breng op smaak met de vanillesuiker en het zout en roer het daarna koud
    • Pureer de helft van de schoongemaakte aardbeien in en foodprocessor of wrijf ze door
      een roerzeef
    • Roer de puree door de koude vla en roer er eventueel nog wat Grand Marnier door
    • Laat het mengsel in de ijsmachine in 15-20 minuten bevriezen
    • Maak intussen de overige aardbeien schoon, houd een paar achter voor de garnering
    • Pureer de rest tot een saus en breng die op smaak met suiker en citroensap
    • Schep op ieder bordje 3 eetlepels saus, leg er 2 bolletjes ijs in en garneer het dessert met
      de achtergehouden gehalveerde aardbeien