-
Ingrediënten- 3/4 dl slagroom
- 1 1/2 dl volle melk
- 1 eidooier
- 50 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Een snufje zout
- 750 gr aardbeien
- Het sap van 1 sinaasappel
- (Grand Marnier)
-
Bereiding:- Breng de slagroom en de melk in een pannetje aan de kook
- Roer de eidooier met de suiker glad, maar klop het geheel niet luchtig
- Roer er wat van de warme melk door, voeg dit al roerend aan het slagroom-melkmengsel
toe en verwarm tot de dooier de melk heeft gebonden - Breng op smaak met de vanillesuiker en het zout en roer het daarna koud
- Pureer de helft van de schoongemaakte aardbeien in en foodprocessor of wrijf ze door
een roerzeef - Roer de puree door de koude vla en roer er eventueel nog wat Grand Marnier door
- Laat het mengsel in de ijsmachine in 15-20 minuten bevriezen
- Maak intussen de overige aardbeien schoon, houd een paar achter voor de garnering
- Pureer de rest tot een saus en breng die op smaak met suiker en citroensap
- Schep op ieder bordje 3 eetlepels saus, leg er 2 bolletjes ijs in en garneer het dessert met
de achtergehouden gehalveerde aardbeien