Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 800 gr klapstuk*
    • 1 liter groentebouillon
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 kg aardappelen
    • 8 witte uien
    • 8 winterwortelen
    • 1/4 theelepel peper
    • 4 theelepels mosterd


  • Bereiding:

    • Kook het klapstuk in minstens 1 1/2 uur in een krachtige groentebouillon gaar (voeg zo nodig zout toe)
    • Laat het klapstuk wat afkoelen en snijd het in niet te dunne plakken
    • Schil en was de aardappelen
    • Snijd de uien in ringen
    • Was de wortelen
    • Kook de wortelen en de uien in 30 minuten gaar
    • Kook de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar
    • Giet de wortelen, de uien en de aardappelen af, stamp ze door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe
    • Serveer met de mosterd
    • * Klapstuk is rundvlees dat gesneden is van de borst
    • Het vlees is doorregen met kleine vetrandjes die het vlees een karakteristieke smaak geven
    • Klapstuk kan goed worden gecombineerd met tijm, rozemarijn, foelie, laurier of kruidnagel