Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 800 gr klapstuk*
- 1 liter groentebouillon
- 1/2 theelepel zout
- 1 kg aardappelen
- 8 witte uien
- 8 winterwortelen
- 1/4 theelepel peper
- 4 theelepels mosterd
-
Bereiding:- Kook het klapstuk in minstens 1 1/2 uur in een krachtige groentebouillon gaar (voeg zo nodig zout toe)
- Laat het klapstuk wat afkoelen en snijd het in niet te dunne plakken
- Schil en was de aardappelen
- Snijd de uien in ringen
- Was de wortelen
- Kook de wortelen en de uien in 30 minuten gaar
- Kook de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar
- Giet de wortelen, de uien en de aardappelen af, stamp ze door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe
- Serveer met de mosterd
- * Klapstuk is rundvlees dat gesneden is van de borst
- Het vlees is doorregen met kleine vetrandjes die het vlees een karakteristieke smaak geven
- Klapstuk kan goed worden gecombineerd met tijm, rozemarijn, foelie, laurier of kruidnagel