aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 2 houtduifjes

    • 3 uien

    • 2 preien

    • 2 wortelen

    • 1/2 knolselderij

    • 1 laurierblad

    • Peper

    • Zout

    • 4-5 eiwitten

    • Enkele groene koolbladeren

    • 100 gr boschampignons

    • 40 gr boter

  • Bereiding:


    • Laat door de poelier het borstvlees van de karkassen van de houtduiven verwijderen; bewaar de karkassen

    • Doe de bouten van de duiven en de karkassen in een ruime pan met koud water (houd de borsten apart) en voeg er 3 uien, 1 prei, 1 wortel, 1/4 knolselderij, 1 laurierblad, peper en zout aan
      toe

    • Breng alles aan de kook en laat 1 1/2 uur koken

    • Haal regelmatig het schuim van de oppervlakte

    • Laat de bouillon afkoelen en giet alles door een zeef

    • Snijd intussen 1 prei, 1 wortel en 1/4 knolselderij in fijne stukjes en vermeng die met de eiwitten

    • Voeg hier de gezeefde bouillon aan toe en laat alles op laag vuur tegen de kook aankomen

    • Bovenaan wordt dan een ‘koek’ gevormd, waarin alle onreinheden worden verzameld

    • Zet na 1 uur het vuur uit en laat de koek naar de bodem van de pan zakken; bovenaan komt dan de heldere bouillon vrij

    • Bak de duiveborstjes in de boter knapperig en snijd ze in fijne reepjes

    • Pocheer de groene koolbladeren en snijd ze in reepjes

    • Doe hetzelfde met de boschampignons

    • Verwarm de soepborden voor, leg er de reepjes duiveborst, kool en boschampignons in en overgiet met de hete consommé