aantal personen: ??
-
Ingrediënten:- 6 dl. slagroom
- 1/8 dl. slagroom,stijfgeklopt
- 1/2 vanillestokje,opengesneden.
- 7 blaadjes gelatine, kleurloos
- 5 ml. zoetstof
- 4 eetlepels zeer sterke caffeinevrije koffie
- Bereiding:
- Breng de slagroom aan de kook en voeg het vanille stokje toe.
- Laat dit zachtjes net NIET koken, 15 min.trekken en zeef het door een doek
- Week de gelatine ondertussen in ruim koud water.
- Knijp dan de gelatinebladen uit en los ze al roerend op in de warme slagroom.
- Voeg de koffie en de zoetstof toe.
- Goed doorroeren en laten staan tot ze goed lobbig wordt.
- Spatel dan de geklopte slagroom er zo luchtig mogelijk doorheen.
- Doe de pudding over in een met koud water omgespoelde vorm en laat deze dan in de
koelkast opstijven en koud worden. - Na twee uur kan de pudding dan gestort worden.
- Dompel de bodem van de puddingvorm even in heet water en dan laat de pudding makkelijker
los uit de vorm. - Je kan de pudding eventueel garneren met een toefje slagroom en in fase 2kun je er een
chocolaatje of cacaoboon opleggen (min.70% cacao)