aantal personen: ??



  • IngrediĆ«nten:

    • 6 dl. slagroom
    • 1/8 dl. slagroom,stijfgeklopt
    • 1/2 vanillestokje,opengesneden.
    • 7 blaadjes gelatine, kleurloos
    • 5 ml. zoetstof
    • 4 eetlepels zeer sterke caffeinevrije koffie

  • Bereiding:
    • Breng de slagroom aan de kook en voeg het vanille stokje toe.
    • Laat dit zachtjes net NIET koken, 15 min.trekken en zeef het door een doek
    • Week de gelatine ondertussen in ruim koud water.
    • Knijp dan de gelatinebladen uit en los ze al roerend op in de warme slagroom.
    • Voeg de koffie en de zoetstof toe.
    • Goed doorroeren en laten staan tot ze goed lobbig wordt.
    • Spatel dan de geklopte slagroom er zo luchtig mogelijk doorheen.
    • Doe de pudding over in een met koud water omgespoelde vorm en laat deze dan in de
      koelkast opstijven en koud worden.
    • Na twee uur kan de pudding dan gestort worden.
    • Dompel de bodem van de puddingvorm even in heet water en dan laat de pudding makkelijker
      los uit de vorm.
    • Je kan de pudding eventueel garneren met een toefje slagroom en in fase 2kun je er een
      chocolaatje of cacaoboon opleggen (min.70% cacao)