aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
4 sjalotten -
250 gr champignons -
1 tomaat -
4 steaks van 150 gr elk -
40 gr boter -
Peper -
Zout -
1 koffielepel paprikapoeder -
1 teentje knoflook -
2 koffielepels tomatenpuree -
1/2 dl wodka, gin of jenever -
2 dl room -
2 el fijngesneden pijpajuin
-
-
Bereiding:-
Pel de sjalotten, halveer en snijd ze in halve ringen -
Wrijf de champignons schoon en snijd ze in plakjes -
Pel en ontpit de tomaat en snijd in dobbelsteentjes -
Verhit een nootje boter in de pan, kruid de steaks en bak naar eigen voorkeur -
Neem de steaks uit de pan en fruit de sjalotjes en de champignons in de braadjus -
Strooi er paprikapoeder over, knijp er het knoflookteentje bij en roer de tomatenpuree erdoor -
Laat even sudderen en overgiet met de wodka en de room -
Laat inkoken tot een gladde saus, voeg de tomatedobbelsteentjes toe en kruid met peper en zout -
Schik de steaks op de borden, oversaus ze en strooi er de pijpajuin over -
Serveer met frietjes of rijst
-