aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 4 sjalotten

    • 250 gr champignons

    • 1 tomaat

    • 4 steaks van 150 gr elk

    • 40 gr boter

    • Peper

    • Zout

    • 1 koffielepel paprikapoeder

    • 1 teentje knoflook

    • 2 koffielepels tomatenpuree

    • 1/2 dl wodka, gin of jenever

    • 2 dl room

    • 2 el fijngesneden pijpajuin


  • Bereiding:


    • Pel de sjalotten, halveer en snijd ze in halve ringen

    • Wrijf de champignons schoon en snijd ze in plakjes

    • Pel en ontpit de tomaat en snijd in dobbelsteentjes

    • Verhit een nootje boter in de pan, kruid de steaks en bak naar eigen voorkeur

    • Neem de steaks uit de pan en fruit de sjalotjes en de champignons in de braadjus

    • Strooi er paprikapoeder over, knijp er het knoflookteentje bij en roer de tomatenpuree erdoor

    • Laat even sudderen en overgiet met de wodka en de room

    • Laat inkoken tot een gladde saus, voeg de tomatedobbelsteentjes toe en kruid met peper en zout

    • Schik de steaks op de borden, oversaus ze en strooi er de pijpajuin over

    • Serveer met frietjes of rijst