Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 200 gram roodbaarsfilet
- Parmezaanse kaas
- zout, versgemalen peper
- 6 eetlepels olijfolie
- halve spaanse peper
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 teentje knoflook
- halve ui
- 2 takjes verse peterselie
- 1 kropsla
-
Bereiding:- Was en snij de roodbaarsfilet in stukken van 5 bij 5 cm
- Wentel de vis door de parmezaanse kaas
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de vis aan beide kanten
- Laat de vis uitlekken op keukenpapier
- Was en verwijder de zaadlijst en snij de peper in zeer dunne reepjes
- Laat de kappertjes uitlekken
- Pel en pers de knoflook
- Pel en snipper de ui
- Was en hak de peterselie fijn
- Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, knoflook, ui, kappertjes en de peterselie
- Breng op smaak met zout
- Schenk de marinade over de vis en laat dit afgedekt 1 uur marineren
- Was de sla en houd de bladeren heel
- Verdeel de sla over 4 borden
- Verdeel de vis met de marinade over de sla