Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 200 gram roodbaarsfilet
    • Parmezaanse kaas
    • zout, versgemalen peper
    • 6 eetlepels olijfolie
    • halve spaanse peper
    • 2 eetlepels kappertjes
    • 1 teentje knoflook
    • halve ui
    • 2 takjes verse peterselie
    • 1 kropsla


  • Bereiding:

    • Was en snij de roodbaarsfilet in stukken van 5 bij 5 cm
    • Wentel de vis door de parmezaanse kaas
    • Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de vis aan beide kanten
    • Laat de vis uitlekken op keukenpapier
    • Was en verwijder de zaadlijst en snij de peper in zeer dunne reepjes
    • Laat de kappertjes uitlekken
    • Pel en pers de knoflook
    • Pel en snipper de ui
    • Was en hak de peterselie fijn
    • Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, knoflook, ui, kappertjes en de peterselie
    • Breng op smaak met zout
    • Schenk de marinade over de vis en laat dit afgedekt 1 uur marineren
    • Was de sla en houd de bladeren heel
    • Verdeel de sla over 4 borden
    • Verdeel de vis met de marinade over de sla