Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr klapstuk*
- 750 gr winterwortel
- 250 gr uien
- 1 kg aardappelen
- Zout
- Peper
-
Bereiding:- Laat het klapstuk in ± 1 1/2 uur in krap 1 liter water bijna gaar trekken
- Voeg er de in plakjes gesneden peen en uien aan toe (door de uien eerst licht aan te fruiten wordt de smaak wat pittiger) en de in vieren gesneden aardappelen
- Doe er naar smaak wat zout bij en laat alles 3 kwartier zachtjes stoven, tot het gaar is
- Roer de aardappelen en de groenten door elkaar en voeg royaal versgemalen peper toe
- Snijd het vlees in plakken en leg die op de hutspot
- Tip: Geef er in bouillon geweekt geroosterd witbrood bij, met wat appelmoes erop
- * Klapstuk is rundvlees dat gesneden is van de borst
- Het vlees is doorregen met kleine vetrandjes die het vlees een karakteristieke smaak geven
- Klapstuk kan goed worden gecombineerd met tijm, rozemarijn, foelie, laurier of kruidnagel