Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr klapstuk*
    • 750 gr winterwortel
    • 250 gr uien
    • 1 kg aardappelen
    • Zout
    • Peper


  • Bereiding:

    • Laat het klapstuk in ± 1 1/2 uur in krap 1 liter water bijna gaar trekken
    • Voeg er de in plakjes gesneden peen en uien aan toe (door de uien eerst licht aan te fruiten wordt de smaak wat pittiger) en de in vieren gesneden aardappelen
    • Doe er naar smaak wat zout bij en laat alles 3 kwartier zachtjes stoven, tot het gaar is
    • Roer de aardappelen en de groenten door elkaar en voeg royaal versgemalen peper toe
    • Snijd het vlees in plakken en leg die op de hutspot
    • Tip: Geef er in bouillon geweekt geroosterd witbrood bij, met wat appelmoes erop
    • * Klapstuk is rundvlees dat gesneden is van de borst
    • Het vlees is doorregen met kleine vetrandjes die het vlees een karakteristieke smaak geven
    • Klapstuk kan goed worden gecombineerd met tijm, rozemarijn, foelie, laurier of kruidnagel