aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 8 grote aardappelen van ongeveer dezelfde grootte

    • 1 ei

    • 75 g geraspte Goudse kaas

    • 3 eetlepels geknipte bieslook

    • 1/2 dl slankroom

    • 200 g peultjes

    • 400 g kleine worteltjes (bos)

    • 1 koolrabi

    • 4 dikke kogel- of ossehaasbiefstukken van ca. 125 g

    • 50 g bakboter

    • 1 zakje Hollandaise saus

    • 1 sjalotje

    • Dragon

    • Peterselie

    • Kervel

    • Cayennepeper

    • Zout

    • Peper

    • Paprikapoeder


  • Bereiding:


    • Boen de aardappelen schoon, kook ze in de schil 15 minuten, halveer ze in de lengte en lepel ze uit

    • Vermeng het kruim met het ei, de geraspte kaas, zout, peper, paprikapoeder, bieslook en room en schep dit in een spuitzak

    • Spuit acht lege aardappelhelften op met de puree en leg ze in een ovenschaal

    • Haal de peultjes af, snijd van de worteltjes het groen (laat de aanzet eraan) en schrap ze schoon

    • Snijd de koolrabi in dikke reepjes

    • Bak de worteltjes en de koolrabi al omscheppend kort in 1 eetlepel boter met 1 theelepel suiker en stoof ze met 2 dl water in 20 minuten zachtjes gaar

    • Voeg na 12 minuten de peultjes toe

    • Bestrooi de kogelbiefstukjes met zout en peper uit de molen

    • Verhit in een koekepan met vlakke bodem de bakboter en bak hierin op halfhoog vuur de biefstukken, onder regelmatig verschuiven, aan beide kanten 3-4 minuten (of nog wat meer doorbakken)

    • Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje

    • Snipper het sjalotje, fruit het in wat biefstukvet en breng het met 3 eetlepels groene kruiden, peper en cayenne op smaak