aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
8 grote aardappelen van ongeveer dezelfde grootte -
1 ei -
75 g geraspte Goudse kaas -
3 eetlepels geknipte bieslook -
1/2 dl slankroom -
200 g peultjes -
400 g kleine worteltjes (bos) -
1 koolrabi -
4 dikke kogel- of ossehaasbiefstukken van ca. 125 g -
50 g bakboter -
1 zakje Hollandaise saus -
1 sjalotje -
Dragon -
Peterselie -
Kervel -
Cayennepeper -
Zout -
Peper -
Paprikapoeder
-
-
Bereiding:-
Boen de aardappelen schoon, kook ze in de schil 15 minuten, halveer ze in de lengte en lepel ze uit -
Vermeng het kruim met het ei, de geraspte kaas, zout, peper, paprikapoeder, bieslook en room en schep dit in een spuitzak -
Spuit acht lege aardappelhelften op met de puree en leg ze in een ovenschaal -
Haal de peultjes af, snijd van de worteltjes het groen (laat de aanzet eraan) en schrap ze schoon -
Snijd de koolrabi in dikke reepjes -
Bak de worteltjes en de koolrabi al omscheppend kort in 1 eetlepel boter met 1 theelepel suiker en stoof ze met 2 dl water in 20 minuten zachtjes gaar -
Voeg na 12 minuten de peultjes toe -
Bestrooi de kogelbiefstukjes met zout en peper uit de molen -
Verhit in een koekepan met vlakke bodem de bakboter en bak hierin op halfhoog vuur de biefstukken, onder regelmatig verschuiven, aan beide kanten 3-4 minuten (of nog wat meer doorbakken) -
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje -
Snipper het sjalotje, fruit het in wat biefstukvet en breng het met 3 eetlepels groene kruiden, peper en cayenne op smaak
-