-
Ingrediënten:
-
2 grote eierdooiers
-
Zout
-
Versgemalen zwarte peper
-
10 ml citroensap
-
10 ml witte wijnazijn
-
110 gr boter
-
-
Bereiding:
-
Scheid boven een kommetje de dooiers van de witten en voeg watpeper
en zout toe
-
Doe ze dan in een keukenmachine of blender en laat de machine 1
minuut draaien
-
Verhit daarna in een pannetje het citroensap en de azijn tot het
mengsel begint te pruttelen
-
Zet de machine weer aan en giet de hete vloeistof in een dun,
gelijkmatig straaltje bij de dooiers
-
Zet de machine dan uit
-
Smelt de boter op laag vuur in hetzelfde pannetje, maar pas op dat
hij niet bruin wordt
-
Laat de boter schuimen, zet de machine opnieuw aan en voeg in een
gestaag druppelstraaltje de boter toe: hoe langzamer, hoe beter
-
(Als u liever uit een kan schenkt dan uit het pannetje, verwarm de
kan dan eerst met kokend water, gooi het water weg en doe er de gesmolten boter
in)
-
Klop tot alle boter is opgenomen, haal met een spatel alle saus van
de zijkant van de mengkom, zet de machine nog een tel aan en u heeft een
prachtig gladde, dikke botersaus
-