• IngrediĆ«nten:





    • 2 grote eierdooiers



    • Zout



    • Versgemalen zwarte peper



    • 10 ml citroensap



    • 10 ml witte wijnazijn



    • 110 gr boter






  • Bereiding:





    • Scheid boven een kommetje de dooiers van de witten en voeg watpeper
      en zout toe



    • Doe ze dan in een keukenmachine of blender en laat de machine 1
      minuut draaien



    • Verhit daarna in een pannetje het citroensap en de azijn tot het
      mengsel begint te pruttelen



    • Zet de machine weer aan en giet de hete vloeistof in een dun,
      gelijkmatig straaltje bij de dooiers



    • Zet de machine dan uit



    • Smelt de boter op laag vuur in hetzelfde pannetje, maar pas op dat
      hij niet bruin wordt



    • Laat de boter schuimen, zet de machine opnieuw aan en voeg in een
      gestaag druppelstraaltje de boter toe: hoe langzamer, hoe beter



    • (Als u liever uit een kan schenkt dan uit het pannetje, verwarm de
      kan dan eerst met kokend water, gooi het water weg en doe er de gesmolten boter
      in)



    • Klop tot alle boter is opgenomen, haal met een spatel alle saus van
      de zijkant van de mengkom, zet de machine nog een tel aan en u heeft een
      prachtig gladde, dikke botersaus