Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 115 gr boter
    • 4 fijngesneden uien
    • 5 zure appels, waarvan 4 in plakjes en 1 geraspt
    • 1 pakje aardappelpuree (inhoud 130 gr)
    • 2 dl melk
    • Zout
    • Peper
    • 1 ei
    • 400 gr rundergehakt
    • 1 kruidenbouillonblokje
    • 2 theelepels groene peperkorrels (potje)
    • 1/4 theelepel gemalen jeneverbessen
    • 3 eetlepels paneermeel
    • Een ovenschaal


  • Bereiding:

    • Bak 3/4 deel van de uien 5 minuten zachtjes in 50 gr boter
    • Voeg de plakjes appel toe en bak ze 3 minuten mee
    • Bereid de aardappelpuree met de melk en wat water volgens de aanwijzing op de verpakking en roer er het ei en 25 gr boter door
    • Bak de rest van de uien 5 minuten zachtjes in 25 gr boter, voeg het gehakt toe, bak het in 10 minuten rul en breng Op smaak met zout en peper
    • Voeg 1 1/2 dl water en het verkruimelde bouillonblokje toe en laat met het deksel op de pan 5 minuten stoven
    • Roer de peperkorrels erdoor
    • Verwarm de oven voor op 200°C
    • Meng de gebakken ui met de plakjes appel, de geraspte appel, zout, peper en de jeneverbessen door de aardappelpuree en schep de helft van de stamppot in de ovenschaal
    • Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de rest van de stamppot
    • Strooi er paneermeel over en verdeel er 15 gr boter in vlokjes over
    • Laat de stamppot in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin worden