Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 115 gr boter
- 4 fijngesneden uien
- 5 zure appels, waarvan 4 in plakjes en 1 geraspt
- 1 pakje aardappelpuree (inhoud 130 gr)
- 2 dl melk
- Zout
- Peper
- 1 ei
- 400 gr rundergehakt
- 1 kruidenbouillonblokje
- 2 theelepels groene peperkorrels (potje)
- 1/4 theelepel gemalen jeneverbessen
- 3 eetlepels paneermeel
- Een ovenschaal
-
Bereiding:- Bak 3/4 deel van de uien 5 minuten zachtjes in 50 gr boter
- Voeg de plakjes appel toe en bak ze 3 minuten mee
- Bereid de aardappelpuree met de melk en wat water volgens de aanwijzing op de verpakking en roer er het ei en 25 gr boter door
- Bak de rest van de uien 5 minuten zachtjes in 25 gr boter, voeg het gehakt toe, bak het in 10 minuten rul en breng Op smaak met zout en peper
- Voeg 1 1/2 dl water en het verkruimelde bouillonblokje toe en laat met het deksel op de pan 5 minuten stoven
- Roer de peperkorrels erdoor
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Meng de gebakken ui met de plakjes appel, de geraspte appel, zout, peper en de jeneverbessen door de aardappelpuree en schep de helft van de stamppot in de ovenschaal
- Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de rest van de stamppot
- Strooi er paneermeel over en verdeel er 15 gr boter in vlokjes over
- Laat de stamppot in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin worden