Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 1/2 kg geschilde, gepitte en in stukjes gesneden aardappelen
    • Zout
    • 1 1/2 kg geschilde en in partjes gesneden zure appels
    • 75-100 gr boter
    • Versgemalen peper


  • Bereiding:

    • Breng in een grote pan een bodem water met wat zout aan de kook
    • Doe de aardappelen in de pan, leg de parten appel erop en breng het geheel weer aan de kook
    • Zet het vuur laag en leg, zodra het water weer kookt, het deksel op de pan
    • Laat het geheel in ± 30 minuten gaar koken (controleer de gaarheid door met de punt van een mesje in de aardappelen te prikken)
    • Leg het deksel schuin op de pan en giet het kookvocht af; houd dit apart
    • Pureer de aardappelen en de appels met een stamper en werk er bij gedeelten het kookvocht en de boter door
    • Voeg naar smaak zout en peper toe