Zuring


Zuring is familie van de rabarber en een winterharde vaste plant, die u het beste in de volle grond kunt zetten in verband met hoogte en omvang.

Zuring werd al in zeer vroege tijden als groente gegeten. De frisse, bitter-zuur smakende bladeren doen aan spinazie denken. De jonge blaadjes geven in combinatie met andere slasoorten een pittig accent aan salades (dan wel minder azijn in de dressing gebruiken). Verse zuring is het hele jaar door aanwezig, met een piekperiode in de lente. U kunt verse zuring 2 tot 3 dagen in een plastic zak in de koelkast bewaren. Delicatessenwinkels en sommige grootwarenhuizen verkopen ook zuring in potjes.

Gehakte zuring geeft groentesoepen, omeletten, lams- en rundvleesgerechten en sauzen een bijzondere smaak. U kunt ook een paar blaadjes toevoegen aan groenten zoals spinazie en raapjes.
In de lente kunt u de blaadjes toevoegen aan gemengde groene salades of kunt u ze als als groente koken. Dan moet u de gehakte blaadjes in een roestvrijstalen pan in weinig boter (of in weinig water dat eenmaal vervangen wordt) kort stoven.


Naar de hoofdpagina
Naar index Z