-
Ingrediënten- 1,5 kg hertenrug
- 150 gram lardeerspek
- Zout
- Peper
- 75 gram boter
- 2 dl malaga
- 8 vijgen
- 2 dl wildbouillon
- 3 dl room
- Kleine ronde aardappeltjes
-
Bereiding:- Verwijder het vel van de rug, snijd hem in en lardeer hem met reepjes spek
- Kruid de rug en overgiet hem met hete boter
- Braad de rug aan bij een hoge temperatuur en temper dan de hitte
- Begiet het vlees regelmatig met boter
- Neem de rug als hij van binnen nog rosse is, uit de pan en zet hem warm weg
- Giet de boter uit de pan en blus deze af met malaga en pocheer de vijgen erin
- Neem de vijgen uit de pan en zet de eveneens warm weg
- Giet de wildbouillon bij de saus en kook de massa in
- Voeg dan de room toe en maak er een gebonden saus van Garneer de hertenrug met de uitgelekte vijgen
en knapperig gebakken aardappeltjes - De gebonden roomsaus wordt hier apart bij geserveerd