aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 1 eetlepel olie

    • 600 gr hertestoofvlees in kleine stukjes

    • 1 gesnipperde ui

    • 1 geperst teentje knoflook

    • 1/2 eetlepel tomatenpuree

    • chilipoeder

    • 300 gr ontvelde, grof gesneden tomaten, zaadjes verwijderd

    • 2 takjes tijm

    • Ca. 60 gr jalapenopepers (Casa Fiesta)

    • 2 blikken kidneybeans (400 gr), afgespoeld en uitgelekt

    • 2 eetlepels fijngehakte basilicum

    • 8 tacobakjes (taco trays, Casa Fiesta)

    • 1 1/4 dl zure room

    • 100 gr geraspte oude kaas

    • 2 fijngehakte lente-uitjes

  • Bereiding:


    • Verhit in een braadpan de olie en bak daarin de blokjes vlees omscheppend rondom bruin

    • Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree en een mespuntje chilipoeder toe en bak dit even mee

    • Voeg de tomaten, tijm, jalape¤opepers en zoveel water toe dat het vlees net onder staat

    • Breng het gerecht aan de kook en laat het afgedekt ca. 3 uur zachtjes stoven

    • Warm de bonen even mee

    • Schep van het vuur af de basilicum erdoor

    • Verwarm de tacobakjes volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel de chili over de tacobakjes

    • Garneer ze met de zure room, kaas en lente-ui

    • Geef er met citroensap besprenkelde plakjes avocado en meloen bij