aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 eetlepel olie -
600 gr hertestoofvlees in kleine stukjes -
1 gesnipperde ui -
1 geperst teentje knoflook -
1/2 eetlepel tomatenpuree -
chilipoeder -
300 gr ontvelde, grof gesneden tomaten, zaadjes verwijderd -
2 takjes tijm -
Ca. 60 gr jalapenopepers (Casa Fiesta) -
2 blikken kidneybeans (400 gr), afgespoeld en uitgelekt -
2 eetlepels fijngehakte basilicum -
8 tacobakjes (taco trays, Casa Fiesta) -
1 1/4 dl zure room -
100 gr geraspte oude kaas -
2 fijngehakte lente-uitjes
-
-
Bereiding:-
Verhit in een braadpan de olie en bak daarin de blokjes vlees omscheppend rondom bruin -
Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree en een mespuntje chilipoeder toe en bak dit even mee -
Voeg de tomaten, tijm, jalape¤opepers en zoveel water toe dat het vlees net onder staat -
Breng het gerecht aan de kook en laat het afgedekt ca. 3 uur zachtjes stoven -
Warm de bonen even mee -
Schep van het vuur af de basilicum erdoor -
Verwarm de tacobakjes volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel de chili over de tacobakjes -
Garneer ze met de zure room, kaas en lente-ui -
Geef er met citroensap besprenkelde plakjes avocado en meloen bij
-