-
Ingrediënten- 4 zadelbiefstukken
- 1 blik pruimen
- 2 dl bouillon
- 2 eetlepels bessengelei
- Mosterdpoeder
- 1 theelepel mierikswortel
- 1 sinaasappelschil
- Olie
- Zout
- Peper
- 50 gram boter
-
Bereiding:- Giet het sap van de pruimen en verwijder zonodig de pitten
- Kook het sap in en meng het met de bouillon
- Voeg de bessengelei toe, laat even doorkoken en zeef de saus
- Maak de saus af met mosterdpoeder en mierikswortel zonder haar nog te laten koken
- Snijd de sinaasappelschil tot julienne, blancheer haar en roer haar door de saus
- Verhit de pruimen in een paar lepels saus
- Leg de biefstukken een paar uur in een marinade van olie met peper
- Zout de daarna en braad ze in boter met wat olie rose
- Legze dan op een warme schaal en garneer ze met de pruimen
- Giet er wat saus over en geef de rest van de saus er apart bij