• IngrediĆ«nten

    • 4 zadelbiefstukken
    • 1 blik pruimen
    • 2 dl bouillon
    • 2 eetlepels bessengelei
    • Mosterdpoeder
    • 1 theelepel mierikswortel
    • 1 sinaasappelschil
    • Olie
    • Zout
    • Peper
    • 50 gram boter


  • Bereiding:

    • Giet het sap van de pruimen en verwijder zonodig de pitten
    • Kook het sap in en meng het met de bouillon
    • Voeg de bessengelei toe, laat even doorkoken en zeef de saus
    • Maak de saus af met mosterdpoeder en mierikswortel zonder haar nog te laten koken
    • Snijd de sinaasappelschil tot julienne, blancheer haar en roer haar door de saus
    • Verhit de pruimen in een paar lepels saus
    • Leg de biefstukken een paar uur in een marinade van olie met peper
    • Zout de daarna en braad ze in boter met wat olie rose
    • Legze dan op een warme schaal en garneer ze met de pruimen
    • Giet er wat saus over en geef de rest van de saus er apart bij