aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
200 g lollo rosso (rode sla) -
1 eetlepel citroensap -
1 eetlepel olijfolie -
1/2 winterwortel (ca. 100 gr) -
1/3 rettich (ca. 100 g) -
100 g witte druiven -
1 zakje walnoten -
Ca. 400 g rosbief van de vorige dag -
6 eetlepels notensaus van de vorige dag -
4 eetlepels yoghurt -
4 takjes peterselie
-
-
Bereiding:-
Was de lolo rosso, maak hem schoon, sla hem uit, scheur hem in grove stukken en verdeel hem over 4 borden -
Roer in een kopje de citroensap en de olijfolie door elkaar en sprenkel dit over de lollo rosso -
Maak de winterwortel schoon en rasp hem grof -
Maak de rettich schoon en snijd hem in dunne plakken -
Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes -
Snijd de rosbief in dunne plakjes en rangschik de plakjes rosbief, de wortel, de rettich, de druiven en de walnoten op de salade -
Roer in een kommetje de notensaus en de yoghurt door elkaar, knip de peterselie erboven fijn en roer die erdoor -
Schep de dressing in het midden van de salade -
Lekker met volkorenbrood
-