aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 500 gr uien
- 1 l water
- 100 gr oude kaas
- 1/5 stokbrood
- 20 gr boter
- 50 gr tomatenpuree
- Zout
- Peper
- Peterselie
- Bieslook
-
Bereiding:- Maak de uien schoon en snijd ze in ringen
- Zet een koekenpan met daarin boter op en fruit de uienringen licht aan
- Voeg de tomatenpuree hieraan toe
- Giet op het mengsel wat bouillon en roer het geheel goed door
- Breng het mengsel over in een hoge pan en zet deze op een laag vuur
- Breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem drie kwartier trekken
- Was en hak de peterselie en bieslook
- Snijd het stokbrood en rasp de kaas
- Schenk de soep in soepkommen en leg in iedere kom een stukje stokbrood.
- Strooi hierover wat geraspte kaas en zet de soepkommen vervolgens een kwartier in een op
180 graden voorverwarmde
oven>/LI> - Strooi, als de kaas gesmolten is, voor het serveren nog wat gehakte peterselie en bieslook over
de soep