aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 500 gr uien
    • 1 l water
    • 100 gr oude kaas
    • 1/5 stokbrood
    • 20 gr boter
    • 50 gr tomatenpuree
    • Zout
    • Peper
    • Peterselie
    • Bieslook


  • Bereiding:

    • Maak de uien schoon en snijd ze in ringen
    • Zet een koekenpan met daarin boter op en fruit de uienringen licht aan
    • Voeg de tomatenpuree hieraan toe
    • Giet op het mengsel wat bouillon en roer het geheel goed door
    • Breng het mengsel over in een hoge pan en zet deze op een laag vuur
    • Breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem drie kwartier trekken
    • Was en hak de peterselie en bieslook
    • Snijd het stokbrood en rasp de kaas
    • Schenk de soep in soepkommen en leg in iedere kom een stukje stokbrood.
    • Strooi hierover wat geraspte kaas en zet de soepkommen vervolgens een kwartier in een op
      180 graden voorverwarmde
      oven>/LI>
    • Strooi, als de kaas gesmolten is, voor het serveren nog wat gehakte peterselie en bieslook over
      de soep