Aantal personen: 8


  • Ingrediënten

    • 250 gram soepgroenten
    • 1 1/2 kg ossenstaart in stukken
    • 1 eetlepel jeneverbessen
    • 4 kruidnagels
    • 4 laurierblaadjes
    • 1 eetlepel peperkorrels
    • 1/2 liter rode wijn
    • Peper
    • Zout
    • 200 gram kerstomaatjes
    • 100 gram verse mierikswortel
    • 1 bosje bieslook


  • Bereiding:

    • Was de soepgroenten, snij ze grof, leg ze met het vlees en de kruiden op een bakplaat en bak alles 20 minuten in de op 250° C voorverwarmde oven aan
    • Doe al deze ingrediënten dan in een grote pan, week de aangebakken restjes met rode wijn los en doe ze ook in de pan
    • Vul de pan bij met 3 liter water, breng aan de kook, haal het schuim eraf en laat alles op zacht vuur 4 uur koken
    • Giet de soep door een zeef en kruid met peper en zout
    • Was de kerstomaatjes en snijd ze in vieren
    • Schil de mierikswortel, halveer hem in de lengte en snijd hem dan met een dunschiller in plakjes
    • Knip het bieslook in rolletjes, doe alles bij de soep en warm die nog even op (niet koken)