Aantal personen: 8
-
Ingrediënten- 250 gram soepgroenten
- 1 1/2 kg ossenstaart in stukken
- 1 eetlepel jeneverbessen
- 4 kruidnagels
- 4 laurierblaadjes
- 1 eetlepel peperkorrels
- 1/2 liter rode wijn
- Peper
- Zout
- 200 gram kerstomaatjes
- 100 gram verse mierikswortel
- 1 bosje bieslook
-
Bereiding:- Was de soepgroenten, snij ze grof, leg ze met het vlees en de kruiden op een bakplaat en bak alles 20 minuten in de op 250° C voorverwarmde oven aan
- Doe al deze ingrediënten dan in een grote pan, week de aangebakken restjes met rode wijn los en doe ze ook in de pan
- Vul de pan bij met 3 liter water, breng aan de kook, haal het schuim eraf en laat alles op zacht vuur 4 uur koken
- Giet de soep door een zeef en kruid met peper en zout
- Was de kerstomaatjes en snijd ze in vieren
- Schil de mierikswortel, halveer hem in de lengte en snijd hem dan met een dunschiller in plakjes
- Knip het bieslook in rolletjes, doe alles bij de soep en warm die nog even op (niet koken)