aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 100 gr macaroni
- 2 grote uien
- 2 grote paprika’s (groen en rood)
- 80 gr rundergehakt
- 50 gr tomatenpuree
- 50 gr tomatenketchup
- 1 l bouillon
- Zout
- Peper
- Oregano
- Soep aromator (b.v. maggi)
-
Bereiding:- Maak de uien schoon en snijd ze in kleine blokjes
- Zet de bouillon op een laag vuurtje
- Voeg hieraan de gesneden uien toe
- Zet een pan met water op en kook hierin de macaroni met wat zout gaar
- Snijd de paprika’s in kleine blokjes en voeg deze aan de bouillon toe
- Maak het gehakt op smaak met wat peper en zout en rol hiervan mooie gelijkmatige balletjes
- Voeg deze aan de zachtjes kokende bouillon toe
- Voeg de gare macaroni met wat oregano aan de soep toe
- Meng de tomatenpuree en ketchup door de bouillon
- Breng de soep op smaak met zout, peper en maggi en laat hem dan nog ongeveer een half
uurtje zachtjes koken - Serveer de soep met stukjes geroosterd brood