Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1/2 soepkip
- 2 uien
- 2 preien
- 1 kleine selderijknol
- 4 wortelen
- 1 1/2 liter water
- Peper
- Zout
- Tijm
- Laurier
- 250 gr visgraten (van tong en tarbot)
- 1/2 liter droge witte wijn
- 250 gr kikkerbillen
- 100 gr tomatenpuree
- 150 gr rundergehakt
- 4 eiwitten
- 1/2 dl Pastis (Franse anijs likeur)
- 1 venkelknol
-
Bereiding:- Maak een bouillon van de soepkip, de uien, de helft van de prei, selderij en wortelen en het water
- Kruid met peper, zout, tijm en laurier
- Maak de visgraten schoon en zeef er de bouillon op
- Voeg de wijn toe en laat de soep 20 minuten zachtjes trekken, zonder echt door te koken
- Zeef de bouillon opnieuw en schep er zorgvuldig het vet af
- Kook er de kikkerbilletjes in gaar, schep ze uit de bouillon en haal er het vlees af
- Snijd de rest van de prei, selderij en wortelen fijn en vermeng ze met de tomatenpuree, het rundergehakt en de eiwitten
- Proef de bouillon en kruid zo nodig bij
- Voeg de Pastis toe en breng de soep aan de kook
- Roer er het groentemengsel door en breng de soep weer aan de kook
- Zet het vuur laag en laat ± 30 minuten zachtjes trekken
- De bouillon zal nu helder worden en het groentemengsel zal een koek vormen boven de soep
- Haal de stelen van de venkel, snijd hem doormidden, verwijder de harde kern, snijd de bladeren in kleine dobbelsteentjes en kook die in wat gezouten water beetgaar
- Bewaar het groene loof om in de soep te strooien
- Schenk de soep voorzichtig door een over een pan gespannen neteldoek of zuivere vaatdoek
- Let erop dat u de groenten niet perst
- Verdeel het kikkerbilletjesvlees en de venkel over de soepkommen, schep er de heldere bouillon op en strooi er het venkelloof over