Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 150 gr tartaar
    • 1/2 theelepel gehaktkruiden
    • 50 gr sperziebonen
    • 1 rode paprika
    • 2 vleesbouillontabletten
    • 150 gr soepgroente
    • Versgemalen zwarte peper


  • Bereiding:

    • Meng de kruiden door de tartaar en rol de tartaar tot kleine balletjes
    • Was de sperziebonen, maak ze schoon en snijd ze in stukjes van ± 1/2 cm
    • Was de paprika, maak hem schoon, snijd hem in smalle reepjes en de reepjes in kleine blokjes
    • Breng in een pan 1 liter water aan de kook, verkruimel de bouillontabletten erboven en laat de tartaarballetjes, sperziebonen en soepgroenten afgedekt ± 8 minuten zachtjes meekoken
    • Voeg de paprikastukjes toe en laat die op laag vuur onafgedekt nog ± 1 minuut meekoken
    • Breng op smaak met peper
    • Verdeel de soep over 4 borden
    • Serveer er met kaas gegratineerd stokbrood bij