Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 150 gr tartaar
- 1/2 theelepel gehaktkruiden
- 50 gr sperziebonen
- 1 rode paprika
- 2 vleesbouillontabletten
- 150 gr soepgroente
- Versgemalen zwarte peper
-
Bereiding:- Meng de kruiden door de tartaar en rol de tartaar tot kleine balletjes
- Was de sperziebonen, maak ze schoon en snijd ze in stukjes van ± 1/2 cm
- Was de paprika, maak hem schoon, snijd hem in smalle reepjes en de reepjes in kleine blokjes
- Breng in een pan 1 liter water aan de kook, verkruimel de bouillontabletten erboven en laat de tartaarballetjes, sperziebonen en soepgroenten afgedekt ± 8 minuten zachtjes meekoken
- Voeg de paprikastukjes toe en laat die op laag vuur onafgedekt nog ± 1 minuut meekoken
- Breng op smaak met peper
- Verdeel de soep over 4 borden
- Serveer er met kaas gegratineerd stokbrood bij