aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten:

    • 100 gr rundergehakt
    • 300 gr gesneden soepgroenten
    • 100 gr vermicelli
    • 1 1/2 l runderbouillon
    • 40 gr aardappelmeel
    • Zout
    • Peper
    • Soep aromator (b.v. Maggi)
    • Peterselie
    • Bieslook


  • Bereiding:

    • Zet een pan met water op en breng het water aan de kook
    • Vermeng het gehakt met wat peper en zout en rol er kleine balletjes van
    • Kook de balletjes gedurende 15 minuten in het kokende water gaar
    • Haal de balletjes er dan uit en kook de vermicelli in dit water gaar
    • Was de gesneden soepgroenten en voeg deze bij de 1 1/2 liter runderbouillon
    • Breng deze weer aan de kook
    • Zet het vuur laag en laat het geheel een uur trekken
    • Voeg dan de balletjes en de vermicelli aan de bouillon met groenten toe
    • Maak de soep op smaak met wat peper, zout en water
    • Breng de soep aan de kook en bindt deze met het aangemaakte aardappelmeel
    • Was en hak de peterselie en de bieslook en voeg deze voor het serveren aan de soep toe