aantal personen: 6
-
Ingrediënten:- 100 gr rundergehakt
- 300 gr gesneden soepgroenten
- 100 gr vermicelli
- 1 1/2 l runderbouillon
- 40 gr aardappelmeel
- Zout
- Peper
- Soep aromator (b.v. Maggi)
- Peterselie
- Bieslook
-
Bereiding:- Zet een pan met water op en breng het water aan de kook
- Vermeng het gehakt met wat peper en zout en rol er kleine balletjes van
- Kook de balletjes gedurende 15 minuten in het kokende water gaar
- Haal de balletjes er dan uit en kook de vermicelli in dit water gaar
- Was de gesneden soepgroenten en voeg deze bij de 1 1/2 liter runderbouillon
- Breng deze weer aan de kook
- Zet het vuur laag en laat het geheel een uur trekken
- Voeg dan de balletjes en de vermicelli aan de bouillon met groenten toe
- Maak de soep op smaak met wat peper, zout en water
- Breng de soep aan de kook en bindt deze met het aangemaakte aardappelmeel
- Was en hak de peterselie en de bieslook en voeg deze voor het serveren aan de soep toe