Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 2 teentjes knoflook
    • 1 cm verse gemberwortel
    • 25 gr korianderblad
    • 15 gr munt
    • 25 gr pijnboompitten
    • 2 vleestomaten
    • 125 gr tahoe
    • 2 bosuitjes
    • 9 dl runderbouillon (eventueel van tablet)
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Peper
    • Zout
    • 3 eetlepels croutons met peterselie


  • Bereiding:

    • Pel de knoflook en schil de gemberwortel
    • Was de koriander en de munt en laat ze uitlekken
    • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan
    • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes
    • Snijd de tahoe in blokjes
    • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen
    • Hak de knoflook, gember, koriander, munt, pijnboompitten en het citroensap in een keukenmachine fijn
    • Schenk de olie in de draaiende machine en meng tot een egale pasta
    • Breng die op smaak met ruim peper en wat zout
    • Breng de bouillon aan de kook, voeg de tomaten, tahoe en bosui toe en warm 2 minuten door
    • Verdeel de pesto over de borden, schep de soep erop en bestrooi met de croutons
    • Variatietip:
    • Vervang voor een vegetarische soep de runderbouillon door kruiden- of groentebouillon
    • Of,
    • Met peterselie-muntpesto:
    • Vervang de koriander door een gelijke hoeveelheid peterselie