Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 500 gr witte asperges
    • 2 meiknolletjes in dunne plakken
    • 1 eetlepel boter
    • 1 kippenbouillontablet
    • Zout
    • Peper
    • 2 eetlepels fijngehakte kervel
    • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
    • 200 gr gerookte zalm in dunne reepjes


  • Bereiding:

    • Was de asperges, schil ze en verwijder de harde uiteinden
    • Breng de schillen en de afsnijdsels met 1 liter water aan de kook en laat ze 30 minuten trekken
    • Zeef de vloeistof en bewaar die
    • Steek met een uitsteekvormpje figuurtjes uit de plakken meiknol
    • Snijd de asperges in stukken van 2 cm en houd de aspergepunten apart
    • Verhit de boter en roerbak de aspergestukjes 5 minuten
    • Voeg de gezeefde vloeistof en voeg het bouillonblokje toe
    • Breng de soep aan de kook en laat haar 15-20 minuten koken
    • Roer de aspergepunten en de uitgestoken meiknolletjes door de soep en laat nog 5-10 minuten koken
    • Breng de soep op smaak met peper en zout en roer er voor het serveren de kervel, bieslook en reepjes zalm door