Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr witte asperges
- 2 meiknolletjes in dunne plakken
- 1 eetlepel boter
- 1 kippenbouillontablet
- Zout
- Peper
- 2 eetlepels fijngehakte kervel
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 200 gr gerookte zalm in dunne reepjes
-
Bereiding:- Was de asperges, schil ze en verwijder de harde uiteinden
- Breng de schillen en de afsnijdsels met 1 liter water aan de kook en laat ze 30 minuten trekken
- Zeef de vloeistof en bewaar die
- Steek met een uitsteekvormpje figuurtjes uit de plakken meiknol
- Snijd de asperges in stukken van 2 cm en houd de aspergepunten apart
- Verhit de boter en roerbak de aspergestukjes 5 minuten
- Voeg de gezeefde vloeistof en voeg het bouillonblokje toe
- Breng de soep aan de kook en laat haar 15-20 minuten koken
- Roer de aspergepunten en de uitgestoken meiknolletjes door de soep en laat nog 5-10 minuten koken
- Breng de soep op smaak met peper en zout en roer er voor het serveren de kervel, bieslook en reepjes zalm door