aantal personen: 4-6

  • Ingrediënten:
    • 2 blikjes croissantdeeg
    • 1 losgeklopte eierdooier
    • 500 g venkel in reepjes
    • Peper
    • Zout
    • 1.25 dl creme fraiche
    • 3 eieren
    • 2 el fijngehakte bieslook
    • 1 groot blik roze zalm, uitgelekt, verbrokkeld
    • 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
    • Kleine ingevette bakplaat

  • Bereiding:
    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • 1.5 blikje deeg uitrollen tot een lap, iets groter dan de bakplaat
    • Op bakplaat leggen en randen naar binnen vouwen
    • Rest van deeg uitrollen
    • Visjes uitsnijden en met eierdooier op opstaande deegrand plakken
    • Venkel 8 minuten koken, koudspoelen en laten uitlekken creme fraiche, eieren, zout, peper en bieslook gladroeren
    • Zalm erdoor scheppen
    • Venkel op deeg scheppen
    • Zalmmengsel erover schenken
    • Ansjovisfilets in de lengte halveren en op zalmmengsel leggen
    • Taart in oven in 25 minuten goudbruin bakken