aantal personen: 4-6
- Ingrediënten:
- 2 blikjes croissantdeeg
- 1 losgeklopte eierdooier
- 500 g venkel in reepjes
- Peper
- Zout
- 1.25 dl creme fraiche
- 3 eieren
- 2 el fijngehakte bieslook
- 1 groot blik roze zalm, uitgelekt, verbrokkeld
- 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
- Kleine ingevette bakplaat
- Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- 1.5 blikje deeg uitrollen tot een lap, iets groter dan de bakplaat
- Op bakplaat leggen en randen naar binnen vouwen
- Rest van deeg uitrollen
- Visjes uitsnijden en met eierdooier op opstaande deegrand plakken
- Venkel 8 minuten koken, koudspoelen en laten uitlekken creme fraiche, eieren, zout, peper en bieslook gladroeren
- Zalm erdoor scheppen
- Venkel op deeg scheppen
- Zalmmengsel erover schenken
- Ansjovisfilets in de lengte halveren en op zalmmengsel leggen
- Taart in oven in 25 minuten goudbruin bakken