aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • Voor de taartbodem:
    • 260 gr volkorenbloem
    • 20 gr verse gist
    • 1.5 dl lauwe melk
    • 4 el olie of 50 gr zachte boter
    • 1.5 tl zout
    • 1 el sesamzaad


      Voor de vulling:

    • 1 grote gesnipperde ui
    • 400 gr fijngesneden witte kool
    • 1 el arachideolie
    • 150 gr fijngesneden wortelen
    • 1/4 tl komijnpoeder
    • Peper
    • Zout
    • 2 el vers gehakte munt
    • 30 gr amandelschilfers
    • 0.5 dl melk
    • 1.5 dl room
    • 2 eieren
    • 100 gr geitekaas, in stukjes

  • Bereiding:
    • Voor de taartbodem: houd 2 el bloem apart
    • Maak de gist aan met de lauwwarme melk
    • Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en giet daarin de opgeloste gist
    • Voeg ook de zachte boter of olie toe
    • Strooi het zout aan de buitenrand van de kom
    • Voeg het sesamzaad toe en kneed het deeg tot een samenhangende bol
    • Laat het deeg minstens 30 min rusten onder een vochtige doek, tot het het dubbele volume heeft aangenomen
    • Ondertussen blancheert u de witte kool tot ze beetgaar is
    • Giet ze af
    • Smoor de ui glazig in de olie, voeg er de wortelen en een geutje water aan toe en laat op een matig vuurtje garen
    • Doe er het komijnpoeder, peper en zout en munt bij
    • Rooster de amandelschilfers in een droge pan
    • Roer de melk en de room los met de eieren en de geitekaas
    • Meng de kool, de ui en de wortelen samen met het melk-eimengsel
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Roer er de geroosterde amandelen door
    • Bestrooi het werkvlak met de rest van de bloem, kneed het deeg opnieuw en rol het uit
    • Strijk een taartvorm van 25 cm diam met een hoge rand in met boter en bekleed hem met het deeg
    • Prik gaatjes in de bodem en doe er de vulling in
    • Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven (200 graden) gedurende 20 a 30 minuten
    • Serveer met een frisse salade en een glaasje droge witte wijn