aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- Voor de taartbodem:
- 260 gr volkorenbloem
- 20 gr verse gist
- 1.5 dl lauwe melk
- 4 el olie of 50 gr zachte boter
- 1.5 tl zout
- 1 el sesamzaad
Voor de vulling: - 1 grote gesnipperde ui
- 400 gr fijngesneden witte kool
- 1 el arachideolie
- 150 gr fijngesneden wortelen
- 1/4 tl komijnpoeder
- Peper
- Zout
- 2 el vers gehakte munt
- 30 gr amandelschilfers
- 0.5 dl melk
- 1.5 dl room
- 2 eieren
- 100 gr geitekaas, in stukjes
- Bereiding:
- Voor de taartbodem: houd 2 el bloem apart
- Maak de gist aan met de lauwwarme melk
- Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en giet daarin de opgeloste gist
- Voeg ook de zachte boter of olie toe
- Strooi het zout aan de buitenrand van de kom
- Voeg het sesamzaad toe en kneed het deeg tot een samenhangende bol
- Laat het deeg minstens 30 min rusten onder een vochtige doek, tot het het dubbele volume heeft aangenomen
- Ondertussen blancheert u de witte kool tot ze beetgaar is
- Giet ze af
- Smoor de ui glazig in de olie, voeg er de wortelen en een geutje water aan toe en laat op een matig vuurtje garen
- Doe er het komijnpoeder, peper en zout en munt bij
- Rooster de amandelschilfers in een droge pan
- Roer de melk en de room los met de eieren en de geitekaas
- Meng de kool, de ui en de wortelen samen met het melk-eimengsel
- Breng op smaak met peper en zout
- Roer er de geroosterde amandelen door
- Bestrooi het werkvlak met de rest van de bloem, kneed het deeg opnieuw en rol het uit
- Strijk een taartvorm van 25 cm diam met een hoge rand in met boter en bekleed hem met het deeg
- Prik gaatjes in de bodem en doe er de vulling in
- Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven (200 graden) gedurende 20 a 30 minuten
- Serveer met een frisse salade en een glaasje droge witte wijn