aantal personen: 2

  • Ingrediënten:
    • 2 uien
    • Boter
    • 1 el bloem
    • 1 1/2 dl room
    • 2 eieren
    • 8 taartjes van boter
    • 16 kerstomaatjes (rode of gele)
    • 100 gr cambozola (of gorgonzola)
    • Oregano
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:
    • Pel de uien, snijd ze in dunne ringen en fruit deze in een nootje boter
    • Bestrooi met de bloem en laat even meebakken
    • Roer er vervolgens de room onder en blijf goed roeren tot de saus kookt
    • Klop de eieren los, kruid ze met peper en zout en roer ze eventjes onder de uien totdat de saus mooi smeuig is
    • Vul de boter taartjes met deze bereiding
    • Was de kerstomaatjes en snijd ze in schijfjes
    • Schik deze dakpansgewijs op de uientaartjes
    • Ontkorst de cambozola, snijd hem in schijfjes en verdeel deze over de taartjes
    • Bestrooi met wat oregano en plaats de taartjes ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
    • Plaats ze tenslotte nog ca. 2 minuten onder de grill tot ze mooi kleuren