aantal personen: 2
- Ingrediënten:
- 2 uien
- Boter
- 1 el bloem
- 1 1/2 dl room
- 2 eieren
- 8 taartjes van boter
- 16 kerstomaatjes (rode of gele)
- 100 gr cambozola (of gorgonzola)
- Oregano
- Peper
- Zout
- Bereiding:
- Pel de uien, snijd ze in dunne ringen en fruit deze in een nootje boter
- Bestrooi met de bloem en laat even meebakken
- Roer er vervolgens de room onder en blijf goed roeren tot de saus kookt
- Klop de eieren los, kruid ze met peper en zout en roer ze eventjes onder de uien totdat de saus mooi smeuig is
- Vul de boter taartjes met deze bereiding
- Was de kerstomaatjes en snijd ze in schijfjes
- Schik deze dakpansgewijs op de uientaartjes
- Ontkorst de cambozola, snijd hem in schijfjes en verdeel deze over de taartjes
- Bestrooi met wat oregano en plaats de taartjes ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
- Plaats ze tenslotte nog ca. 2 minuten onder de grill tot ze mooi kleuren