aantal: 12 stuks
- Ingrediënten:
- 2 eieren
- 1 blik tonijn in olijfolie (200 gr)
- 1 el kappertjes
- 2 zure augurkjes
- 1 el scherpe mosterd
- 1 el mayonaise
- 1 el gehakte peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 geutje citroensap
- 12 mini-taartjes van boter
- Peper
- Zout
- Bereiding:
- Kook de eieren, gedurende ca. 10 minuten, hard in lichtgezouten water, laat ze vervolgens afkoelen in koud water en pel ze
- Hak het eiwit in kleine stukjes en plet het eigeel fijn
- Laat de tonijn uitlekken en plet hem fijn
- Laat ook de kappertjes uitlekken
- Hak de augurkjes fijn
- Meng de tonijn, de kappertjes, de augurkjes, het eiwit, de mosterd, de mayonaise en de peterselie
- Pel het teentje look en pers het uit over de tonijnmengeling
- Breng verder op smaak met het citroensap, peper en zout
- Verwarm de taartjes even in een voorverwarmde oven van 200 graden
- Vul ze daarna met deze bereiding en bestrooi ze met het eigeel