aantal: 12 stuks

  • IngrediĆ«nten:
    • 2 eieren
    • 1 blik tonijn in olijfolie (200 gr)
    • 1 el kappertjes
    • 2 zure augurkjes
    • 1 el scherpe mosterd
    • 1 el mayonaise
    • 1 el gehakte peterselie
    • 1 teentje knoflook
    • 1 geutje citroensap
    • 12 mini-taartjes van boter
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:
    • Kook de eieren, gedurende ca. 10 minuten, hard in lichtgezouten water, laat ze vervolgens afkoelen in koud water en pel ze
    • Hak het eiwit in kleine stukjes en plet het eigeel fijn
    • Laat de tonijn uitlekken en plet hem fijn
    • Laat ook de kappertjes uitlekken
    • Hak de augurkjes fijn
    • Meng de tonijn, de kappertjes, de augurkjes, het eiwit, de mosterd, de mayonaise en de peterselie
    • Pel het teentje look en pers het uit over de tonijnmengeling
    • Breng verder op smaak met het citroensap, peper en zout
    • Verwarm de taartjes even in een voorverwarmde oven van 200 graden
    • Vul ze daarna met deze bereiding en bestrooi ze met het eigeel