aantal personen: 6
- Ingrediënten:
- 1/3 courgette
- 1/3 aubergine
- 250 gr verse champignons
- 1 tomaat
- 500 gr tonijnfilets (zonder graten en vel)
- Boter
- 1 el olijfolie
- Peper
- Zout
- 2 versnipperde lookteentjes
- 8 ontpitte olijven, in stukjes gesneden
- Sap van 1/2 citroen
- 6 bladerdeegtaartjes met hoge rand (diam 7 cm)
- 1 el gehakte peterselie
- 1 el gehakte bieslook
- 1 el gehakte dragon
- Bereiding:
- Snijd de courgette en de aubergine in kleine dobbelsteentjes van 0.5 cm3
- Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren
- Breng water aan de kook en emondeer hierin de tomaten 10 sec (= onderdompelen in kokend water, verfrissen onder koud stromend water en dan de pel verwijderen)
- Snijd de tomaat in 4 partjes, ontpit ze en snijd ze in ruitjes
- Snijd de tonijnfilets in dunne reepjes
- Verhit 1 eetlepel boter in een pan en voeg er de olijfolie aan toe
- Bak de courgettes, de champignons en de aubergines krokant gaar en breng op smaak met peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Laat in een andere pan 1 eetlepel boter goudbruin kleuren en bak hierin de tonijnreepjes
- Breng goed op smaak met peper en zout en voeg er het versnipperd lookteentje, de stukjes olijf en het citroensap aan toe
- Zet de taartjes even inde voorverwarmde oven
- Neem 4 warme borden en plaats de taartjes in het midden
- Leg er de goudbruin gebakken tonijnreepjes op
- Spatel de verse tuinkruiden door de groenten en verdeel ze, samen met de olijfjes, het looksausje en de tomatenruitjes rond het taartje
- Dien warm op
- Schenk hierbij een Elzasser of een Bandol Tip: Dit tonijntaartje is heel lekker als voorgerecht of als avondschotel Wil u er een extra zomers tintje aan geven, dan kan u de tonijn ook
grillen op de barbecue Sprenkel er dan wel wat knoflookolie (olie met een fijngehakt of geperst knoflookteentje) over Ideaal voor een klein feestje Verse tuinkruiden spatelt u best net
voor het opdienen door het groentenmengsel, dan behouden ze hun frisse kleur en smaak