aantal personen: 6

  • IngrediĆ«nten:
    • 1/3 courgette
    • 1/3 aubergine
    • 250 gr verse champignons
    • 1 tomaat
    • 500 gr tonijnfilets (zonder graten en vel)
    • Boter
    • 1 el olijfolie
    • Peper
    • Zout
    • 2 versnipperde lookteentjes
    • 8 ontpitte olijven, in stukjes gesneden
    • Sap van 1/2 citroen
    • 6 bladerdeegtaartjes met hoge rand (diam 7 cm)
    • 1 el gehakte peterselie
    • 1 el gehakte bieslook
    • 1 el gehakte dragon

  • Bereiding:
    • Snijd de courgette en de aubergine in kleine dobbelsteentjes van 0.5 cm3
    • Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren
    • Breng water aan de kook en emondeer hierin de tomaten 10 sec (= onderdompelen in kokend water, verfrissen onder koud stromend water en dan de pel verwijderen)
    • Snijd de tomaat in 4 partjes, ontpit ze en snijd ze in ruitjes
    • Snijd de tonijnfilets in dunne reepjes
    • Verhit 1 eetlepel boter in een pan en voeg er de olijfolie aan toe
    • Bak de courgettes, de champignons en de aubergines krokant gaar en breng op smaak met peper en zout
    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Laat in een andere pan 1 eetlepel boter goudbruin kleuren en bak hierin de tonijnreepjes
    • Breng goed op smaak met peper en zout en voeg er het versnipperd lookteentje, de stukjes olijf en het citroensap aan toe
    • Zet de taartjes even inde voorverwarmde oven
    • Neem 4 warme borden en plaats de taartjes in het midden
    • Leg er de goudbruin gebakken tonijnreepjes op
    • Spatel de verse tuinkruiden door de groenten en verdeel ze, samen met de olijfjes, het looksausje en de tomatenruitjes rond het taartje
    • Dien warm op
    • Schenk hierbij een Elzasser of een Bandol Tip: Dit tonijntaartje is heel lekker als voorgerecht of als avondschotel Wil u er een extra zomers tintje aan geven, dan kan u de tonijn ook
      grillen op de barbecue Sprenkel er dan wel wat knoflookolie (olie met een fijngehakt of geperst knoflookteentje) over Ideaal voor een klein feestje Verse tuinkruiden spatelt u best net
      voor het opdienen door het groentenmengsel, dan behouden ze hun frisse kleur en smaak