aantal personen: 4-6
- Ingrediënten:
- 200 g witte tagliatelle
- 200 g groene tagliatelle
- 1 el olie
- Peper
- Zout
- 1 blik uitgelekte artisjokharten (uitgelekt 240 g)
- 7 plakjes bladerdeeg
- 50 g geraspte parmezaan
- 4 eieren
- 1 dl slagroom
- 100 g gorgonzola, verbrokkeld
- Quichevorm van 24 cm doorsnede
- Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken in water met olie en zout
- Laten uitlekken
- Artisjok in stukjes snijden
- Deeg uitrollen tot cirkel van 30 cm
- Vorm ermee bekleden
- 25 g kaas over bodem strooien
- Rest van kaas en artisjok door tagliatelle scheppen
- In vorm overdoen
- Eieren, melk, zout, peper en gorgonzola mengen en in vorm schenken
- Taart in oven in 30 minuten bakken, rand van vorm verwijderen en nog 5 min bakken