aantal personen: 4-6

  • IngrediĆ«nten:
    • 200 g witte tagliatelle
    • 200 g groene tagliatelle
    • 1 el olie
    • Peper
    • Zout
    • 1 blik uitgelekte artisjokharten (uitgelekt 240 g)
    • 7 plakjes bladerdeeg
    • 50 g geraspte parmezaan
    • 4 eieren
    • 1 dl slagroom
    • 100 g gorgonzola, verbrokkeld
    • Quichevorm van 24 cm doorsnede

  • Bereiding:
    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken in water met olie en zout
    • Laten uitlekken
    • Artisjok in stukjes snijden
    • Deeg uitrollen tot cirkel van 30 cm
    • Vorm ermee bekleden
    • 25 g kaas over bodem strooien
    • Rest van kaas en artisjok door tagliatelle scheppen
    • In vorm overdoen
    • Eieren, melk, zout, peper en gorgonzola mengen en in vorm schenken
    • Taart in oven in 30 minuten bakken, rand van vorm verwijderen en nog 5 min bakken