aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 1 pak diepvries bladerdeeg
- 4 rode paprika’s
- 1 grote of 3 kleine aubergines
- 4 el olijfolie
- 1/2 el balsamico of rode wijnazijn
- 1 fijngesneden middelgrote ui
- Wat citroensap
- 3 tenen knoflook
- 1 el gehakte peterselie
- 1 klein bosje verse basalicum
- 1 groot hardgekookt ei, geprakt
- 4 ansjovisfilets op olie, gehakt
- Zout
- Versgemalen peper
- Bereiding:
- Bak 4 velletjes bladerdeeg blind af tot ze gaar en krokant zijn
- Steek 4 rondjes eruit van 7-8 cm
- Rooster boven een gasvlam de paprika’s tot ze zwrt beginnen te blakeren
- Doe ze in een plastic zak en laat ze nog even zweten
- Pel ze, vang het vocht op en hak ze klein
- Schil de aubergines, snijd ze in vingerdikke plakken en rooster ze of bak ze gaar
- Bak de uien en het knoflook goudbruin en gaar in wat van de olijfolie
- Meng alles met de gehakte peterselie, gehakte ansjovis, olijfolie, balsamico of azijn en breng op smaak met peper, zout, eventueel wat citroensap en het vocht van de paprika’s
- Doe wat basilicumstelen erbij en laat op kamertemperatuur 2-3 uur trekken
- Laat daarna het geheel uitlekken, verdeel het over de 4 deegbodems en bestrooi het met hardgekookt ei
- Doe wat mooie basilicumblaadjes erop en serveer met een lepeltje van het oliemengsel