aantal personen: 4

  • Ingredi├źnten:
    • 1 pak diepvries bladerdeeg
    • 4 rode paprika’s
    • 1 grote of 3 kleine aubergines
    • 4 el olijfolie
    • 1/2 el balsamico of rode wijnazijn
    • 1 fijngesneden middelgrote ui
    • Wat citroensap
    • 3 tenen knoflook
    • 1 el gehakte peterselie
    • 1 klein bosje verse basalicum
    • 1 groot hardgekookt ei, geprakt
    • 4 ansjovisfilets op olie, gehakt
    • Zout
    • Versgemalen peper

  • Bereiding:
    • Bak 4 velletjes bladerdeeg blind af tot ze gaar en krokant zijn
    • Steek 4 rondjes eruit van 7-8 cm
    • Rooster boven een gasvlam de paprika’s tot ze zwrt beginnen te blakeren
    • Doe ze in een plastic zak en laat ze nog even zweten
    • Pel ze, vang het vocht op en hak ze klein
    • Schil de aubergines, snijd ze in vingerdikke plakken en rooster ze of bak ze gaar
    • Bak de uien en het knoflook goudbruin en gaar in wat van de olijfolie
    • Meng alles met de gehakte peterselie, gehakte ansjovis, olijfolie, balsamico of azijn en breng op smaak met peper, zout, eventueel wat citroensap en het vocht van de paprika’s
    • Doe wat basilicumstelen erbij en laat op kamertemperatuur 2-3 uur trekken
    • Laat daarna het geheel uitlekken, verdeel het over de 4 deegbodems en bestrooi het met hardgekookt ei
    • Doe wat mooie basilicumblaadjes erop en serveer met een lepeltje van het oliemengsel